Будућност чека ЕЛ - "Морача" у новом руху!

Челници Будућности напорно раде како би обезбедили услове за Евролигу, па тако хала у којој игра доживљава велике промене.

Кошарка 02.08.2018 | 08:45
Будућност чека ЕЛ - "Морача" у новом руху!
Груби грађевински радови на проширивању капацитета у СЦ "Морача" због наступа у Евролиги, који су почели одмах по завршетку кошаркашке сезоне, трајаће до краја јула, саопштено је из Кошаркашког клуба Будућност Воли.

"Одмах након прихватања КК Будућност ВОЛИ у евролигашку породицу, активно смо приступили припреми и реализацији реновирања СЦ "Морача". Циљ нам је, не само испунити потребне услове за учешће на овом престижном такмичењу, већ и нашој прублици пружити више, сасвим нови доживљај кошарке у нашем граду и употпунити задовољство које ће наша публика имати присуствујући кошаркашком спектаклу које са собом доноси такмичење овог нивоа", наводи се у саопштењу подгоричког клуба. 

Након реновирања, "Морача" ће, како је саопштено, имати "две нове трибине, са комплетно новом расветом, адаптираним паркетом, сасвим новим семафорским системом, ВИП салоном који парира свим европским клубовима". 

"Свлачионице за гостујуће и домаће играче ће добити потпуно нов, модеран изглед и пружиће сву потребну удобност. Једна од највећих промена је увођење система електронских капија на улазима којих ће бити 11, што ће значајно унапредити и поједноставити улазак гледаоца. Један улаз ће моћи да прими осам стотина гледалаца у року од сат времена, што ће значајно смањити гужву и редове на уласку пре утакмица. Такође, посебна пажња је поклоњена сигурносним слистемима који поред осталог обезбеђују и веома брзо пражњење дворане", стоји у саопштењу.

У извршавању радова, Будућност је дала предност домаћим фирмама.

"У појединим ђеловима, имајућу у виду високо постављене техничке и сервисне стандарде, остварили смо сарадњу и са фирмама из региона, које се могу похвалити великим искуством када је реализација оваквих пројеката у питању", наводе из Будућности.

Тренутно се могу видети радови на постојећим трибинама, припрема за нови премаз.

"У току су радови на галерији изнад трибина, нових 535 места, као и ВИП салон, на њему су армирачко-бетонски радови ентеријера и приземне плоче. У свлачионицама се обављају припреме – скидање постојеце инсталације и уградња нове термотехничке и вентилационе инсталације. Када су у питању спољни радови, у току је уређење терена, водоводна и атмосферска канализација, која је измештена у односу на примарну,што је у завршној фази. Радови, које реализује више радних тимова који међусобно активно сарађују, теку планираном динамиком и биће завршени у оквиру рока који је предвиђен за почетак септембра".

Будућност је освајањем титуле у АБА лиги стекла право наступа у Евролиги.

"Плави" ће први меч у Евролиги играти 11. октобра у "Морачи" против Олимпије Милано.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар