Леброн први пут о Лејкерсима: Историјска франшиза…!

Леброн Џејмс, нови играч Лос Анђелес Лејкерса, дао је први коментар од доласка међу ‘Језерџије’.  Леброн: Зашто сам дошао у Лејкерсе? Највећа звезда НБА лиге о мотивима који су га водили при одлуци да се из Кливленда пресели у Лос Анђелес. . .

Кошарка 01.08.2018 | 12:30
Леброн први пут о Лејкерсима: Историјска франшиза…!
Леброн Џејмс је првих 15 сезона у НБА лиги провео у тимовима Источне конференције, Кливленду и Мајамију.

Након што је са Кавалирсима четири пута заредом дошао до великог финала, уз само једну освојену титулу, Леброн је у 34. години решио да искористи последњу шансу да се опроба и на другом крају САД.

Потписао је четворогодишњи уговор са Лос Анђелес Лејкерсима, после Бостон Селтикса најтрофејнијом франшизом лиге, којој последњих сезона "не цветају руже".

Гостујући на ТВ каналу ЕСПН, објаснио је зашто.

"Волим тај изазов, када екипи могу да помогнем да оде до места на којима дуго није била. Сви знамо да су Лејкерси неколико година без учешћа у плеј-офу, али то је организација која и даље спада у ред највећих. Бити део тога је сјајна ствар за мене, за моју породицу, али и за кошарку у целини", без лажне скромности је изјавио "Краљ Џејмс".

Лејкерси су последњу од 16 титула освојили пре осам година, када су у финалу надиграли Бостон Селтиксе - 4:3.

У плеј-офу су последњи пут учествовали 2013. и већ у првом колу Запада били "почишћени" од стране Сан Антонио Спурса.

Џејмс ће за четири године уговора са "језерашима" добити 154 милиона долара, тако да ће на крају сезоне 2021/22 постати играч који је на терену зарадио највише новца у историји НБА лиге.

Некадашњи играч Мајамија и Кливленда одушевљен је преласком у нови клуб и могућношћу да сарађује са Меџиком Џонсоном.

"Гледате Лејкерсе… Имам могућност да играм за ову историјску франшизу са великом традицијом. И имам могућност да сарађујем са Меџиком Џонсоном, неким на кога сам се угледао док сам био млађи, желео да одигравам додавања без гледања као он, да имам свој 'шоутајм' као Меџик и све се то спојило у овом тренутку", рекао је 'Краљ'. 

Са њим је у 'Стејплс центар' дошло и неколико великих звезда, па је циљ да се што пре врати шампионски прстен који недостаје од ере Кобија Брајанта. 

"Мислим да је тајминг све. Тренутно сам у тој позицији, узбуђење је велико јер морам да будем 'Језерџија'. Срећан сам због тога и верујем да су Лејкерси историјска франшиза, то сви знамо, али и шампионска франшиза због чега покушавамо да је вратимо где јој је место. Срећам сам јер сам део те културе и процеса враћања у врх", закључио је Леброн.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар