Lebron prvi put o Lejkersima: Istorijska franšiza…!

Lebron Džejms, novi igrač Los Anđeles Lejkersa, dao je prvi komentar od dolaska među ‘Jezerdžije’.  Lebron: Zašto sam došao u Lejkerse? Najveća zvezda NBA lige o motivima koji su ga vodili pri odluci da se iz Klivlenda preseli u Los Anđeles. . .

Košarka 01.08.2018 | 12:30
Lebron prvi put o Lejkersima: Istorijska franšiza…!
Lebron Džejms je prvih 15 sezona u NBA ligi proveo u timovima Istočne konferencije, Klivlendu i Majamiju.

Nakon što je sa Kavalirsima četiri puta zaredom došao do velikog finala, uz samo jednu osvojenu titulu, Lebron je u 34. godini rešio da iskoristi poslednju šansu da se oproba i na drugom kraju SAD.

Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, posle Boston Seltiksa najtrofejnijom franšizom lige, kojoj poslednjih sezona "ne cvetaju ruže".

Gostujući na TV kanalu ESPN, objasnio je zašto.

"Volim taj izazov, kada ekipi mogu da pomognem da ode do mesta na kojima dugo nije bila. Svi znamo da su Lejkersi nekoliko godina bez učešća u plej-ofu, ali to je organizacija koja i dalje spada u red najvećih. Biti deo toga je sjajna stvar za mene, za moju porodicu, ali i za košarku u celini", bez lažne skromnosti je izjavio "Kralj Džejms".

Lejkersi su poslednju od 16 titula osvojili pre osam godina, kada su u finalu nadigrali Boston Seltikse - 4:3.

U plej-ofu su poslednji put učestvovali 2013. i već u prvom kolu Zapada bili "počišćeni" od strane San Antonio Spursa.

Džejms će za četiri godine ugovora sa "jezerašima" dobiti 154 miliona dolara, tako da će na kraju sezone 2021/22 postati igrač koji je na terenu zaradio najviše novca u istoriji NBA lige.

Nekadašnji igrač Majamija i Klivlenda oduševljen je prelaskom u novi klub i mogućnošću da sarađuje sa Medžikom Džonsonom.

"Gledate Lejkerse… Imam mogućnost da igram za ovu istorijsku franšizu sa velikom tradicijom. I imam mogućnost da sarađujem sa Medžikom Džonsonom, nekim na koga sam se ugledao dok sam bio mlađi, želeo da odigravam dodavanja bez gledanja kao on, da imam svoj 'šoutajm' kao Medžik i sve se to spojilo u ovom trenutku", rekao je 'Kralj'. 

Sa njim je u 'Stejpls centar' došlo i nekoliko velikih zvezda, pa je cilj da se što pre vrati šampionski prsten koji nedostaje od ere Kobija Brajanta. 

"Mislim da je tajming sve. Trenutno sam u toj poziciji, uzbuđenje je veliko jer moram da budem 'Jezerdžija'. Srećan sam zbog toga i verujem da su Lejkersi istorijska franšiza, to svi znamo, ali i šampionska franšiza zbog čega pokušavamo da je vratimo gde joj je mesto. Srećam sam jer sam deo te kulture i procesa vraćanja u vrh", zaključio je Lebron.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar