Лесор у Уникахи – Звезди 250.000 евра!

Француски кошаркаш Матијас Лесор напустио је Црвену звезду и прешао у Уникаху, објавио је клуб из Малаге.  Потписао до 2020. године, отишао из Звезде 2018. године! Матијас Лесор после једне сезоне није више члан црвено-белих.

Кошарка 30.07.2018 | 17:15
Лесор у Уникахи – Звезди 250.000 евра!
Досадашњи центар првака Србије са Уникахом потписао је двогодишњи уговор, према ком може да напусти Малагу већ после прве сезоне.

Лесор је отишао из Црвене звезде после само годину дана, а у Евролиги је просечно бележио 8,5 поена и 5,7 скокова по мечу.

Шпански медији спекулишу да је Уникаха платила Звезди обештећење од 250.000 евра за Лесора. 

Уникаха ће, као и Црвена звезда и Партизан, предстојеће сезоне наступати у Еврокупу, у Групи Д са Фиатом, Франкфуртом, Лијетувос Ритасом, УНИКС-ом и црногорским Морнаром.

Матијас Лесор (22, 206) стигао је прошлог лета у Црвену звезду као играч великог потенцијала и потписао трогодишњи уговор.

Већ наредног лета, после сезоне у којој је бележио 8,5 поена и 5,7 скокова на евролигашким мечевима, напустио је Мали Калемегдан и постао члан Уникахе.

Клуб из Малаге објавио је на својим каналима информацију да је са француским центром потписао уговор на годину дана који нуди опцију за наставак сарадње и у сезони 2019/20.

Под којим финансијским условима је шампион Србије пристао на овај трансфер за сада није познато (помињала се сума од 250.000 евра), мада се из уговора који је важио до 2020. године могло претпоставити да су црвено-бели били у прилици да зараде. 

Напуштајући Нантер, Лесор је у несвакидашњем "маневру" постао члан Бамберга на један дан, потом променио менаџерску агенцију, па уз помоћ агента откупио свој уговор и потом постао члан Црвене звезде.

Црвено-беле је, незванично, тај посао коштао око 100.000 евра.

Лесора је као 50. пика прошлог лета изабрала Филаделфија, али су Севентисиксерси проценили да још рано за њега да наступа у НБА лиги.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар