Lesor u Unikahi – Zvezdi 250.000 evra!

Francuski košarkaš Matijas Lesor napustio je Crvenu zvezdu i prešao u Unikahu, objavio je klub iz Malage.  Potpisao do 2020. godine, otišao iz Zvezde 2018. godine! Matijas Lesor posle jedne sezone nije više član crveno-belih.

Košarka 30.07.2018 | 17:15
Lesor u Unikahi – Zvezdi 250.000 evra!
Dosadašnji centar prvaka Srbije sa Unikahom potpisao je dvogodišnji ugovor, prema kom može da napusti Malagu već posle prve sezone.

Lesor je otišao iz Crvene zvezde posle samo godinu dana, a u Evroligi je prosečno beležio 8,5 poena i 5,7 skokova po meču.

Španski mediji spekulišu da je Unikaha platila Zvezdi obeštećenje od 250.000 evra za Lesora. 

Unikaha će, kao i Crvena zvezda i Partizan, predstojeće sezone nastupati u Evrokupu, u Grupi D sa Fiatom, Frankfurtom, Lijetuvos Ritasom, UNIKS-om i crnogorskim Mornarom.

Matijas Lesor (22, 206) stigao je prošlog leta u Crvenu zvezdu kao igrač velikog potencijala i potpisao trogodišnji ugovor.

Već narednog leta, posle sezone u kojoj je beležio 8,5 poena i 5,7 skokova na evroligaškim mečevima, napustio je Mali Kalemegdan i postao član Unikahe.

Klub iz Malage objavio je na svojim kanalima informaciju da je sa francuskim centrom potpisao ugovor na godinu dana koji nudi opciju za nastavak saradnje i u sezoni 2019/20.

Pod kojim finansijskim uslovima je šampion Srbije pristao na ovaj transfer za sada nije poznato (pominjala se suma od 250.000 evra), mada se iz ugovora koji je važio do 2020. godine moglo pretpostaviti da su crveno-beli bili u prilici da zarade. 

Napuštajući Nanter, Lesor je u nesvakidašnjem "manevru" postao član Bamberga na jedan dan, potom promenio menadžersku agenciju, pa uz pomoć agenta otkupio svoj ugovor i potom postao član Crvene zvezde.

Crveno-bele je, nezvanično, taj posao koštao oko 100.000 evra.

Lesora je kao 50. pika prošlog leta izabrala Filadelfija, ali su Seventisiksersi procenili da još rano za njega da nastupa u NBA ligi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar