Мурињо: Не бих платио да гледам овај Јунајтед!

Жозе Мурињо сматра да пријатељске утакмице у оквиру Међународног купа шампиона у САД нису вредне новца који навијачи плаћају.

Фудбал 01.08.2018 | 09:00
Мурињо: Не бих платио да гледам овај Јунајтед!
Јунајтед је у САД победио Милан на пенале и изгубио од Ливерпула 4:1, а у среду га чекује судар титна са Реал Мадридом у Мајамију.

Мурињо је против Ливерпула извео статну поставу у којој су била петорица фудбалера који прошле сезоне нису одиграли ниједан меч за Јунајтед.

"Већина ових играча је показала да неће бити у плановима за следећу сезону. Оно није ни 30% мог тима. Пол Погба, Маруан Фелаини, Маркус Рашфорд, Џеси Лингард, Немања Матић и Антонио Валенсија. То је наш тим. Трудимо се да одиграмо ове утакмице најбоље што можемо и да избегнемо ружне поразе, али овај ми није дао ништа", рекао је Мурињо. 

Пред више од 100.000 гледалаца у Мичигену, на највећем стадиону у САД, где је најјефтинија цена карте била 65 евра, против Јунајтеда су свирана два пенала. 

"Судије су погрешиле. Позвао их је бејзбол савез и они су мислили да је у питању бејзбол, али је у ствари био фудбал. Атмосфера на стадиону је била добра, али ја на њиховом месту не бих дошао. Не бих платио да гледам ове тимове". 

Јунајтед се нада да ће пре почетка сезоне (10. август против Лестера) клуб довести једног од играча које је тражио од управе. 

Спекулише се да је Мурињо заинтересован за дефанзивце Лестера Харија Мегвајера, Тотенхема Тобија Алдервирелда, Реала Рафаела Варана, Бајерновог Џерома Боатенха и Интеровог Милана Шкринијара. 

"Волео бих да добијем још двојицу играча. Али мислим да нећу добити двојицу. Мислим да је могуће да добијем једног. Дао сам клубу списак од пет имена пре неколико месеци. Чекам да видим да ли је могуће да један од њих дође", истакао је Португалац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар