Србац: Основано удружење Делија

У Српцу је одржана оснивачка скупштина Удружења навијача "Црвене Звезде", а за првог предсједника србачких „Делија“ изабран је Саша Илић, дугогодишњи спортски радник и фудбалер друголигаша "Слоге".

Република Српска 30.07.2018 | 14:53
Србац: Основано удружење Делија
Формирање Удружења, као невладине организације градјана, одржано је на иницијативу великог симпатизера „црвенобелих“ из Београда Срђана Јањића, коме је скупштина повјерила дужност секретара „Делија“. Изабрана су и три потпредсједника, као и чланови Управног одбора удружења.

Предсједник Саша Илић је нагласио да чланови удружења највијача стичу право на бројне погодности, од учешћа код избора органа у клубу "Црвена Звезда", до повластица при куповини реквизита, сезонских карата за утакмице и бесплатне посјете музеју. Поред тога, србачке „делије“ ће се бавити и хуманитарним активностима.

Потпредсједник удружења, Далибор Јокић је рекао да је удружење самостална невладина организација хетерогеног састава који воле најтрофејнији клуб у Београду, "Црвену Звезду", и да је искључено било какво политиканство.

Један од највјернијих навијача "Црвене звезде" Драган Вученовић подсјетио је да у Српцу постоји и Удружење навијача „Партизана“.

„То је добро и ми морамо развијати добре међусобне односе и сарадњу, уважавати резултате клубова, а не стварати нетрпељивост и сукобе, што је, нажалост, често присутно у неким срединама“, казао је Вученовић.

Скупштина је донијела одлуку о висини годишње чланарине која ће износити 30 конвертибилних марака. Сада предстоји активност на регистрацији удружења на Суду, потписивање приступница и дијељење чланских књижица "Црвене Звезде". 

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Атв@

30.07.2018 14:34

ОДЛИЦНО.И јос це уцествовати И изборе Органа у клубу.А како це се финансирати .Из будгет града? И подрзавати нацелника н.а. изборима ма који био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб

30.07.2018 15:39

Замисли парадокса Саша Илић предсједник Црвене звезде!

Name

РЕ

30.07.2018 16:29

Предсједник младих социјалдемократа Србац ---Саса сретно.

Name

Србац црна рупа

30.07.2018 17:13

У Српцу се без политике не може изабрати ни руководство једног Удружења. И шта каже прилог; дугогодишњи спортски радник? Колико има радног стажа и гдје? Одборник, па предсједник ФК Слога и сада мора бити и предсједник Удружења навијача Звезде?! И ја навијам за Звезду, али ово није моје Удружење нити је овај мој предсједник...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

30.07.2018 17:49

У Српцу су или полтрони или лопурде,они прави су одавно отисли јер због оваквих нису могли доци до изразаја,а Саса Илиц је син Недје Илица бивсег директора српских сума и тиме је све рецено.Скуп полтронцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прекодринац

31.07.2018 22:52

Пустите та удрузења. Ниђе везе са навијачима. Индијанци обични. Немојте њих називати делијама...

ОДГОВОРИТЕ