Srbac: Osnovano udruženje Delija

U Srpcu je održana osnivačka skupština Udruženja navijača "Crvene Zvezde", a za prvog predsjednika srbačkih „Delija“ izabran je Saša Ilić, dugogodišnji sportski radnik i fudbaler drugoligaša "Sloge".

Republika Srpska 30.07.2018 | 14:53
Srbac: Osnovano udruženje Delija
Formiranje Udruženja, kao nevladine organizacije gradjana, održano je na inicijativu velikog simpatizera „crvenobelih“ iz Beograda Srđana Janjića, kome je skupština povjerila dužnost sekretara „Delija“. Izabrana su i tri potpredsjednika, kao i članovi Upravnog odbora udruženja.

Predsjednik Saša Ilić je naglasio da članovi udruženja najvijača stiču pravo na brojne pogodnosti, od učešća kod izbora organa u klubu "Crvena Zvezda", do povlastica pri kupovini rekvizita, sezonskih karata za utakmice i besplatne posjete muzeju. Pored toga, srbačke „delije“ će se baviti i humanitarnim aktivnostima.

Potpredsjednik udruženja, Dalibor Jokić je rekao da je udruženje samostalna nevladina organizacija heterogenog sastava koji vole najtrofejniji klub u Beogradu, "Crvenu Zvezdu", i da je isključeno bilo kakvo politikanstvo.

Jedan od najvjernijih navijača "Crvene zvezde" Dragan Vučenović podsjetio je da u Srpcu postoji i Udruženje navijača „Partizana“.

„To je dobro i mi moramo razvijati dobre međusobne odnose i saradnju, uvažavati rezultate klubova, a ne stvarati netrpeljivost i sukobe, što je, nažalost, često prisutno u nekim sredinama“, kazao je Vučenović.

Skupština je donijela odluku o visini godišnje članarine koja će iznositi 30 konvertibilnih maraka. Sada predstoji aktivnost na registraciji udruženja na Sudu, potpisivanje pristupnica i dijeljenje članskih knjižica "Crvene Zvezde". 

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Atv@

30.07.2018 14:34

ODLICNO.I jos ce ucestvovati I izbore Organa u klubu.A kako ce se finansirati .Iz budget grada? I podrzavati nacelnika n.a. izborima ma koji bio

ODGOVORITE
Name

Srboljub

30.07.2018 15:39

Zamisli paradoksa Saša Ilić predsjednik Crvene zvezde!

Name

RE

30.07.2018 16:29

Predsjednik mladih socijaldemokrata Srbac ---Sasa sretno.

Name

Srbac crna rupa

30.07.2018 17:13

U Srpcu se bez politike ne može izabrati ni rukovodstvo jednog Udruženja. I šta kaže prilog; dugogodišnji sportski radnik? Koliko ima radnog staža i gdje? Odbornik, pa predsjednik FK Sloga i sada mora biti i predsjednik Udruženja navijača Zvezde?! I ja navijam za Zvezdu, ali ovo nije moje Udruženje niti je ovaj moj predsjednik...

ODGOVORITE
Name

ZOKI

30.07.2018 17:49

U Srpcu su ili poltroni ili lopurde,oni pravi su odavno otisli jer zbog ovakvih nisu mogli doci do izrazaja,a Sasa Ilic je sin Nedje Ilica bivseg direktora srpskih suma i time je sve receno.Skup poltroncica.

ODGOVORITE
Name

Prekodrinac

31.07.2018 22:52

Pustite ta udruzenja. Niđe veze sa navijačima. Indijanci obični. Nemojte njih nazivati delijama...

ODGOVORITE