РУМ: Сјајан дерби Букурешта, за коначних 3:3!

Лудница у Букурешту - Динамо се извукао у 89, Коман га дао из корнера! Сјајна утакмица, ФЦСБ водио два пута, али није успео да победи!

Фудбал 30.07.2018 | 08:30
РУМ: Сјајан дерби Букурешта, за коначних 3:3!
Румунска лига свакако не спада у крем европског фудбала, али дерби који су одиграл ФЦСБ и Динамо Букурешт надмашио је сва очекивања! Меч другог кола Лиге 1 на Националном стадиону завршен је без победника – 3:3 (1:1), а више ће жалити ФЦСБ који је имао предност до 89. минута. Ипак, Динамо је био тај који се последњи смејао захваљујући голу Михаија Попескуа. Дефанзивац Динама сјајно се снашао у гужви после корнера са десне стране и главом закуцао лопту под пречку великог градског ривала за делијурум на једном делу трибина.

Тако мало је недостајало да навијачи ФЦСБ славе Флоринела Комана као јунака вечери. Момак који је прошао фудбалску школу легендарног Георгија Хаџија у Виторулу, дао је два гола у дербију. Да све буде интересантније, онај први, у 55. минуту за вођство од 2:1 постигао је малтене директно из корнера уз малу помоћ голмана Динама, Хаимеа Пенеда.

Ипак, само шест минута касније гости су опет стигли до изједначења, а мрежу најтрофејнијег румунског клуба затресао је Дан Нистор. Други погодак Коман је постигао у 68. минуту, а у улози асистента нашао се Флорин Танасе. И тада је деловало да узбуђењима ипак дошао крај. Али, тако нису мислили играчи Динама и упорност им се исплатила.

Иначе, прво полувреме било је нешто слабије што се тиче прилика, али гледаоци ипак видели два гола. ФЦСБ је начео градског ривала у десетом минуту преко Харлема Гноереа, а први погодак за Динамо на мечу дао је Мирчеа Аксенте у судијској надокнади.

Двојица српских интернационалаца Марко Момчиловић и Богдан Планића одиграли су целу утакмицу за ФЦСБ.

РУМУНИЈА 1 - 2. КОЛО

Петак
Ботошани - Херманштат 2:0 (1:0)
/Думитрас 44, Роман 77/

Субота
Калараши - Клуж 0:0

Поли Јаши - Астра 1:1 (0:0)
/Фрасинеску 60 - Љуљаку 81пен/

Недеља
Сепси - Крајова 1:0 (0:0)
/Тандија 61/

ФЦСБ - Динамо Букурешт 3:3 (1:1)
/Гноере 10, Коман 55, Коман 68 - Аксенте 45+2, Нистор 61, Попеску 89/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар