RUM: Sjajan derbi Bukurešta, za konačnih 3:3!

Ludnica u Bukureštu - Dinamo se izvukao u 89, Koman ga dao iz kornera! Sjajna utakmica, FCSB vodio dva puta, ali nije uspeo da pobedi!

Fudbal 30.07.2018 | 08:30
RUM: Sjajan derbi Bukurešta, za konačnih 3:3!
Rumunska liga svakako ne spada u krem evropskog fudbala, ali derbi koji su odigral FCSB i Dinamo Bukurešt nadmašio je sva očekivanja! Meč drugog kola Lige 1 na Nacionalnom stadionu završen je bez pobednika – 3:3 (1:1), a više će žaliti FCSB koji je imao prednost do 89. minuta. Ipak, Dinamo je bio taj koji se poslednji smejao zahvaljujući golu Mihaija Popeskua. Defanzivac Dinama sjajno se snašao u gužvi posle kornera sa desne strane i glavom zakucao loptu pod prečku velikog gradskog rivala za delijurum na jednom delu tribina.

Tako malo je nedostajalo da navijači FCSB slave Florinela Komana kao junaka večeri. Momak koji je prošao fudbalsku školu legendarnog Georgija Hadžija u Vitorulu, dao je dva gola u derbiju. Da sve bude interesantnije, onaj prvi, u 55. minutu za vođstvo od 2:1 postigao je maltene direktno iz kornera uz malu pomoć golmana Dinama, Haimea Peneda.

Ipak, samo šest minuta kasnije gosti su opet stigli do izjednačenja, a mrežu najtrofejnijeg rumunskog kluba zatresao je Dan Nistor. Drugi pogodak Koman je postigao u 68. minutu, a u ulozi asistenta našao se Florin Tanase. I tada je delovalo da uzbuđenjima ipak došao kraj. Ali, tako nisu mislili igrači Dinama i upornost im se isplatila.

Inače, prvo poluvreme bilo je nešto slabije što se tiče prilika, ali gledaoci ipak videli dva gola. FCSB je načeo gradskog rivala u desetom minutu preko Harlema Gnoerea, a prvi pogodak za Dinamo na meču dao je Mirčea Aksente u sudijskoj nadoknadi.

Dvojica srpskih internacionalaca Marko Momčilović i Bogdan Planića odigrali su celu utakmicu za FCSB.

RUMUNIJA 1 - 2. KOLO

Petak
Botošani - Hermanštat 2:0 (1:0)
/Dumitras 44, Roman 77/

Subota
Kalaraši - Kluž 0:0

Poli Jaši - Astra 1:1 (0:0)
/Frasinesku 60 - Ljuljaku 81pen/

Nedelja
Sepsi - Krajova 1:0 (0:0)
/Tandija 61/

FCSB - Dinamo Bukurešt 3:3 (1:1)
/Gnoere 10, Koman 55, Koman 68 - Aksente 45+2, Nistor 61, Popesku 89/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar