Страшно финале: Португал господар Европе и до 19!

Тинејџери који опасно добро играју фудбал. Португал је прошле године поражен у финалу, али овога пута је подигао пехар. Четврти пут у историји.  Роналдо, не брини, има ко да те наследи! Португалци омладински шампиони Европе! У спектакуларном финалу ЕП, Португалија после продужетака победила Италију са 4:3.

Фудбал 30.07.2018 | 10:00
Страшно финале: Португал господар Европе и до 19!
Деца коју ће фудбалски свет сигурно добро запамтити у годинама које следе!

Фудбалери Португала постали су ове вечери шампиони Европе у узрасту до 19 година пошто су после продужетака били бољи од вршњака из Италије - 4:3 (2:2) у Финској.

Оба тима показала су сјајан фудбал, Португалци су били ти који су били опаснији, па су преко Жоте у надокнади првог полувремена стигли до предности после грешке вероватно најбољег голмана турнира - Плицарија. Када је Тринкао у 72. донео и други гол актуелном шампиону Европе и у сениорској конкуренцији чинило се да је све решено, али онда се пробудио "џокер" селектора Азурина.

Моас Кин, фудбалер Јувентуса чији су родитељи из Обале Слоноваче, постигао је два гола у размаку од шездесет секунди (75' и 76') и вратио Италију у игру.

Други је посебно био интересантан пошто је тамнопути фудбалер прославио попут Марија Балотелија на Европском првенству 2012. против Немачке када је скинуо дрес и показао мишиће. Видећемо да ли и Кина чека велика каријера...

Жота, који је члан Бенфике,је поново заблистао у 104. минуту када се сјајно окренуо и шутирао, да би Скамака само три минута касније поново "оживео" Италију.

Португал, најефикаснији тим овог Европског првенства, имао је снаге да реши ипак све пре извођења једанаестараца, када се Кореја, на асистенцију Жоте, изборио са штоперима Италијана и савладао по четврти пут Плицарија.

Запамтите имена ових момака, ту су до пре неколико година били Погба, Гризман, Милинковић-Савић, Стерлинг, Кимих и други...



Какав фудбал, страшан фудбал! Омладинци Португалије нови су прваци Европе, пошто су у финалу континенталног шампионата у спектакуларном мечу у финској Сеинајоки после продужетака победили Италију са 4:3.

После 90 минута било је 2:2, а Азурини су успели да се врате из мртвих јер су имали два гола заостатка, али су их Португалци у продужецима ипак докусурили.

Памтиће се да је гол вредан европске титуле постигао Педро Кореа - нападач Депортива из Ла Коруње је у 109. минуту искористио пад концентрације уморне италијанске одбране и затресао мрежу.

Али, ово је био голгетерски обрачун двојице клинаца пред којима је светла будућност. Мојсе Кеан, бисер Јувентуса, постигао је два гола за Италију и донео продужетке иако су сви већ мислили да је готово.

За само два минута, у 75. и 76, момак који је прошле сезоне био на позајмици у Верони донео је Италији изједначење, а Португалце привремено бацио у стање шока.

Ипак, и Поругалија има чему да се нада у будућности, а то јој је доказао момак који носи дрес Б тима Бенфике. Жоао Филипе, скраћено Жота, начео је Италијане у судијској надокнади првог полувремена, а онда је и у 104. минуту погодио за вођство од 3:2.

Стрелац другог поготка на мечу за Португалце био је Франсиско Тринсао у 72. минуту. Деловало је да ће то бити довољно за победу и титулу.

Чак три поготка су виђена у продужецима, а након гола Жоте, Ђанлука Скамака, фудбалер Сасуола је изједначио у 107. минуту. Међутим, само два минута касније, наде Италије “убио” је Кореа.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бојан

30.07.2018 09:06

Сви они имају по 2-3 па и 4 године више. Мијењају годину рођења јер као млађи добијају добре уговоре. Зато већ са 30 (уствари 33-34) завршавају каријере или не могу више да играју. То се ради и код нас.

ОДГОВОРИТЕ