Strašno finale: Portugal gospodar Evrope i do 19!

Tinejdžeri koji opasno dobro igraju fudbal. Portugal je prošle godine poražen u finalu, ali ovoga puta je podigao pehar. Četvrti put u istoriji.  Ronaldo, ne brini, ima ko da te nasledi! Portugalci omladinski šampioni Evrope! U spektakularnom finalu EP, Portugalija posle produžetaka pobedila Italiju sa 4:3.

Fudbal 30.07.2018 | 10:00
Strašno finale: Portugal gospodar Evrope i do 19!
Deca koju će fudbalski svet sigurno dobro zapamtiti u godinama koje slede!

Fudbaleri Portugala postali su ove večeri šampioni Evrope u uzrastu do 19 godina pošto su posle produžetaka bili bolji od vršnjaka iz Italije - 4:3 (2:2) u Finskoj.

Oba tima pokazala su sjajan fudbal, Portugalci su bili ti koji su bili opasniji, pa su preko Žote u nadoknadi prvog poluvremena stigli do prednosti posle greške verovatno najboljeg golmana turnira - Plicarija. Kada je Trinkao u 72. doneo i drugi gol aktuelnom šampionu Evrope i u seniorskoj konkurenciji činilo se da je sve rešeno, ali onda se probudio "džoker" selektora Azurina.

Moas Kin, fudbaler Juventusa čiji su roditelji iz Obale Slonovače, postigao je dva gola u razmaku od šezdeset sekundi (75' i 76') i vratio Italiju u igru.

Drugi je posebno bio interesantan pošto je tamnoputi fudbaler proslavio poput Marija Balotelija na Evropskom prvenstvu 2012. protiv Nemačke kada je skinuo dres i pokazao mišiće. Videćemo da li i Kina čeka velika karijera...

Žota, koji je član Benfike,je ponovo zablistao u 104. minutu kada se sjajno okrenuo i šutirao, da bi Skamaka samo tri minuta kasnije ponovo "oživeo" Italiju.

Portugal, najefikasniji tim ovog Evropskog prvenstva, imao je snage da reši ipak sve pre izvođenja jedanaestaraca, kada se Koreja, na asistenciju Žote, izborio sa štoperima Italijana i savladao po četvrti put Plicarija.

Zapamtite imena ovih momaka, tu su do pre nekoliko godina bili Pogba, Grizman, Milinković-Savić, Sterling, Kimih i drugi...



Kakav fudbal, strašan fudbal! Omladinci Portugalije novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu kontinentalnog šampionata u spektakularnom meču u finskoj Seinajoki posle produžetaka pobedili Italiju sa 4:3.

Posle 90 minuta bilo je 2:2, a Azurini su uspeli da se vrate iz mrtvih jer su imali dva gola zaostatka, ali su ih Portugalci u produžecima ipak dokusurili.

Pamtiće se da je gol vredan evropske titule postigao Pedro Korea - napadač Deportiva iz La Korunje je u 109. minutu iskoristio pad koncentracije umorne italijanske odbrane i zatresao mrežu.

Ali, ovo je bio golgeterski obračun dvojice klinaca pred kojima je svetla budućnost. Mojse Kean, biser Juventusa, postigao je dva gola za Italiju i doneo produžetke iako su svi već mislili da je gotovo.

Za samo dva minuta, u 75. i 76, momak koji je prošle sezone bio na pozajmici u Veroni doneo je Italiji izjednačenje, a Portugalce privremeno bacio u stanje šoka.

Ipak, i Porugalija ima čemu da se nada u budućnosti, a to joj je dokazao momak koji nosi dres B tima Benfike. Žoao Filipe, skraćeno Žota, načeo je Italijane u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a onda je i u 104. minutu pogodio za vođstvo od 3:2.

Strelac drugog pogotka na meču za Portugalce bio je Fransisko Trinsao u 72. minutu. Delovalo je da će to biti dovoljno za pobedu i titulu.

Čak tri pogotka su viđena u produžecima, a nakon gola Žote, Đanluka Skamaka, fudbaler Sasuola je izjednačio u 107. minutu. Međutim, samo dva minuta kasnije, nade Italije “ubio” je Korea.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bojan

30.07.2018 09:06

Svi oni imaju po 2-3 pa i 4 godine više. Mijenjaju godinu rođenja jer kao mlađi dobijaju dobre ugovore. Zato već sa 30 (ustvari 33-34) završavaju karijere ili ne mogu više da igraju. To se radi i kod nas.

ODGOVORITE