СЛС: Звезда и Партизан једва добили Раднички и Динамо!

Партизан се испромашивао, Ожеговић спречио нови кикс у Сурдулици! Фудбалери Партизана савладали су у Сурдулици Динамо из Врања минималним резултатом (1:0) у утакмици другог кола Суперлиге Србије.  Звезда не зна да прими гол – пао Раднички за чело Суперлиге! Фудбалери Црвене звезде савладали су Раднички из Ниша на домаћем терену у оквиру другог кола Суперлиге са 2:0 (Родић 9’, Бен 90+2').  Звезда још једном сигурна, али биће полемике. . .  Црвено-бели савладали Раднички из Ниша, међутим, доста ће се причати о поготку Милана Родића.

Фудбал 29.07.2018 | 21:15
СЛС: Звезда и Партизан једва добили Раднички и Динамо!
Црвена звезда је потврдила да је дефанзивно фантастична ове сезоне јер ни у петом мечу заредом није примила гол.

Голове су постигли Милан Родић, леви бек, који је малтене на самом старту, у деветом минуту утакмице, црвено-белима донео предност на мечу, и Ел Фарду Бен, који је био прецизан са беле тачке у надокнади меча.

Тренер гостију Ненад Лалатовић није био у прилици да води своју екипу на овом мечу, јер му је пред почетак позлило и није се нашао на атлетској стази "Рајка Митића". 

Родић се приликом постизања првог гола нашао сам испред голмана гостију Живковића и матирао га, а многи су оценили тај гол као чист офсајд. 

После примљеног гола Раднички није успевао опасније да припрети, све до 43. минута када је нападач Радничког Мркић изашао један на један са голманом Борјаном, али није успео да се најбоље снађе у казненом простору домаћина. 

Том приликом реаговао је и Родић, гости су помислили да то може бити и пенал, али је поновљени снимак показао супротно. 

У оба полувремена главни арбитар меча Стојиљковић је направио тајм-аут, због велике спарине у Београду. 

Црвена звезда је током већине меча контролисала ритам утакмице и није дозвољавала противнику да опасније припрети њховом голу, али није ни показивала претерано велику жељу да дође до дуплирања предности и 'одлепи' се на 2:0. 

Црвено-бели су крајем меча углавном покушаваи да угрозе гол противника шутевима из велике удаљености, Ебесилија, Бена и Јованчића, али нису направили ниједну конкретну прилику. Када би Нишлије долазиле до лопте ти напади су углавном били брзо спречени, или лоше реализовани.

У надокнади меча Ебесилио је после сјајне тимске акције додао лопту Гобељићу на ивици шеснаестерца, којег је један од играча Радничког срушио са леђа и судјиа је досудио пенал.

Овога пута одлука арбитра је била беспрекорна и пенал је праведно досуђен. На белу тачку лопту је наместио Бен, који је фудбал послао у једну, а голмана у другу страну за коначних 2:0.

Звезда је тако остварила другу победу у Суперлиги у исто толико одиграних мечева, након што је у првом колу, такође на домаћем терену, славила против Динама из Врања са 3:0.

Актуелни шампион Србије је овом победом добро наставио одбрану титуле и сада избио на прво место Суперлиге, јер је једина екипа лиге са два остварена трјиумфа.

Раднички је претрпео први пораз, после победе над Пролетером у првом колу, па је сада четврти на табели због боље гол разлике од осталих ривала са три освојена бода.

У наредном колу црвено-бели се састају са Вождовцем на гостујућем терену, док ће Раднички дочекати новајлију првенства Динамо из Врања.



За разлику од неколико претходних утакмица против Радничког из Ниша, фудбалери Црвене звезде овај пут нису били тако ефикасни (у последња четири међусобна дуела гол-разлика 14:1 за црвено-беле). 

Оно што је за њих, ипак, најважније, успели су да наставе победнички низ. 

У другом колу Суперлиге Србије: Црвена звезда - Раднички Ниш 2:0 (1:0). 

Водећи гол постигао је Милан Родић већ у 9. минуту, а о том тренутку доста ће се причати наредних дана. Нажалост, не због његове атрактивности, већ због тога да ли је регуларан или не...

Леви бек црвено-белих налазио се дубоко у офсајду после "маказица" Николе Стојиљковића, међутим, на путу ка њему лопту је дирао Тарас Бондареко, али није успео да ју је избаци. По једном тумачењу, без обзира што је постојала намера одбрамбеног играча да интервенише, у питању је офсајд. По другом, за Нишлије би боље било да се Украјинац измакао и пустио лопту да стигне до Родића. Овако, "поништио" је недозвољену позицију Звездиног играча...

Свакако, нема сумње да нас наредних дана чекају бројне изјаве о одлуци судије Игора Стојилковића, а већ се јавио некадашњи арбитар Рака Ђуровић.

Коначних 2:0 поставио је Ел Фарду Бен из пенала у другом минуту надокнаде, пошто је Лазар Ранђеловић оборио Марка Гобељића.

Пошто се опоравио од повреде ложе, прве минуте у дресу Црвене звезде уписао је Никола Стојиљковић, који је до 74. минута предводито напад свог тима. Владан Милојевић решио је да за ову утакмицу одмори Филипа Стојковића, Вујадина Савића, Бранка Јовичића, Немању Радоњића, Немању Милића и Ел Фардуа Бена, па су у стартној постави уместо њих били Марко Гобељић, Срђан Бабић, Душан Јованчић, Милан Јевтовић, Дејан Мелег и Никола Стојиљковић, с тим да је Бен заиграо од 53. минута.

Прву утакмицу ове сезоне одиграо је, такође опорављени, Славољуб Срнић. Он је у истовремено када и Бен Јевтовића, заменио Дејана Мелега.

Лалатовић је у односу на прошлу утакмицу на клупи оставио Александра Станисављевића, Александра Тодоровског и Андрију Мијаиловића.

Гости из Ниша допутовали су у Београд после пораза у Тел Авиву од Макабија (0:2), а умор међу играчима Радничког био је евидентан. Тек у финишу првог полувремена и почетком другог, гости су имали иницијативу, док је остатак меча у потпуностима припао црвено-белима.

Звезда је много боље ушла у утакмицу и привела је крају, међутим, реализација је поново представљала проблем. Оно што може да радује Владана Милојевића, јесте још једна добра партија "новајлије" Ебисилија, који је био веома расположен за игру и у неколико наврата је дриблинзима и додавањима натерао публику на аплаузе.

"Има пуно ствари које нису штимале данас, видећемо... Оно што остаје је победа и три бода", изјавио је Звездин тренер одмах после утакмице пред камером ТВ Арена Спорт.

Екипа српског првака сада путује на реванш Судуви у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а у Литванију носи великих 3:0 из Београда, па то гостовање у среду не би требало да буде проблематично. Нишлије ће у четвртак покушати да надокнаде два гола мањка у дуелу са Макабијем и наставе квалификације за Лигу Европе.

Звезда је одрадила посао! Четири речи су довољне да опишу вечерашња дешавања са “Маракане” и меча који ће се колико у поноћ заборавити. Остаће записано да је у судару две уморне екипе (или је такав утисак са трибина) Црвена звезда извојевала победу на мишиће, суви квалитет и шири ростер – 2:0 (1:0). Брисао је зној са чела Владан Милојевић, скакао као опарен, знојио се на августовској врелини, јер је још у раној фази спознао да ће његова екипа остати дужна навијачима. Није се прославио ни Раднички из Ниша, који је тек у другом полувремену без помоћи Ненада Лалатовића показао спремност да нападне.

Утакмица без течности и ритма одлучена је контроверзним голом Милана Родића у раној фази меча. Публика је могла да аплаудира једином расположеном Лоренцу Ебисилију које је плејмејкерске способности демонстрирао више него атрактивним гажењем лопте, када је натерао комплетну западну трибину да устане. Тренер црвено-белих Владан Милојевић може и да се поноси чињеницом да је његов тим у петом овосезонском мечу сачувао мрежу нетакнутом.

Мало тога је било да се види у дербију европских српских представника. Бар у првом полувремену. Јаку дозу нервозе појачала је врло контроверзна одлука из деветог минута која може да се тумачи на различите начине. Чињеница је да Родић приликом проигравања Мелега био у офсајду, као што је чињеница да је лоптом после тога играо Тарас Бондаренко и довео у врло непријатну ситуацију првог помоћника ВладимираЈовановића. Заставица је остала доле, а искусни леви бек је ради реда ћушну лопту у мрежу и довео црвено-беле у вођство.

Фудбалери Радничког, без комрилара Ненада Лалатовића (званично објашњење да му је позлило), кренули су у меч из опасног минуса. Са друге стране тим Црвене звезде, поново добрано изротиран, није одисао страшћу из дуела са Судувом. Много професионалних фаулова и техничких грешака и мало прилика за голове. Истина, у табору домаћина распложење за надигравање показао је Лоренцо Ебисилио, не штедећи се ни у дефанзиви.

Са друге стране заборављење голгетерске координате тражио је нападач Браге на позајмици у Црвеној звезди Никола Стојиљковић. Није му ишло. Холанђанин Ебисилио је сервирао одличну шансу Марку Гобељићу, која се завршила стихијским ударцем, док је на другој страни Саша Стојановић петом у фор избацио ЛазараРанђеловића… Оклевао је и изгубио дуел са одбраном Звезде.

Повремено је било мучно гледати дуел по београдској спарини. Али Звезда је имала вођство и могла да буде задовољна.

Међутим, тешко да је Владан Милојевић био задовољан. Показала је то и двострука измена на крилним позицијама. Уместо Јевтовића и Мелега шансу су добили Бен и Срнић… Резултирало је то нешто течнијом игром и одличном приликом за Николу Стојиљковића коју је искреирао Ебисилио.

Раднички је после тога имао лопту више у ногама, али ниједну конкретну шансу... 

И онда у судијској надокнади казна. Ебисилио је пробио по левом беку, вратио лопту у срце казненог простора до Ненада Крстичића, а млади Лазар Ранђеловић, можда и понајбољи играч Нишлија вечерас, помало наивно натрчао из позадине и оборио противничког везисту. Чист пенал и Бенова егзекуција за коначних 2:0.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 2:0 (1:0)
/Родић 9, Бен 92пен/

Стадион: Рајко Митић
Судија: Игор Стојиљковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Борјан - Гобељић, Бабић, Дегенек, Родић - Јованчић - Крстичић, Мелег (од 54. Срнић), Ебисилио, Јевтовић (од 54. Бен) - Стојиљковић (од 74. Јовељић).

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Живковић - Аксентијевић, Бондаренко, Панков, Станковић - Нома, Мићић (од 68. Јовановић) - Ранђеловић, Стојановић (од 61. Станисављевић), Грбић - Мркић (од 58. Никодијевић).

Партизан се прописно испромашивао, пропустио велики број стопостотних прилика, али је у финишу меча успео да дође до жељеног поготка и спречи други кикс у Сурдулици у само недељу дана.

Прошлог викенда Радник је славио са 1:0, а сада је херој 'црно-белих' био Огњен Ожеговић који је постигао једини гол у 82. минуту.

Након дуге акције Јанковић лепо одложио лопту до Милетића на десној страни, уследио је оштар центаршут, лопта је неког закачила, а на другој стативи је сачекао Ожеговић и акробатским ударцем погодио мрежу. 

Овим тријумфом мало је пао притисак са плећа играча клуба из Хумске који са три бода заузимају 10 позицију на табели, док је Динамо остао последњи без бодова и гол разликом 0:4.

Утакмица у Сурдулици почела је великом приликом за Огњена Ожеговића који је закаснио са ударцем, чиме је само најављена невероватна иницијатива 'Црно-белих'. Екипа Мирослава Ђукића, који је направио неколико измена у односу на меч са Тракајем у квалификацијама за Лигу Европе, константно је притискала ривала и сабила га у казнени простор, после чега је уследила серија промашаја.

Велике прилике редом су промашивали Ожеговић, Валијенте, Данила Пантића и Саше Здјелара, а посебно се обрукао шпански штопер који је са пет метара промашио целу лопту, иако је био усамљен.

У првих 45 минута однос у шутевима био је 11-1 за Партизан, четири су ишла у оквир гола, али су до петнаестоминутне паузе мреже мировале.

Наставак игре донео је сличне сцене на терену Радника, а можда и одлучујући тренутак догодио се у 56. минуту, када је Ђурић после дуела са Ожеговићем добио други жути картон и Динамо оставио са играчем мање.

Од тог тренутка настављен је фестивал промашаја вицепрвака Србије, тренер Мирослав Ђукић увео је Сашу Илића и Сејдубу Суму, а Ожеговић на већ описан начин ипак успео да постигне победоносни гол.

Клуб из Хумске 1 сада чека пут у Литванију на реванш са Тракајем у другом колу квалификација за Лигу Европе, док Динамо чека викенд и гостовање нишком Радничком у недељу.



Ожеговић прекинуо драму у Сурдулици! На месту где је пре недељу дана "просуо" бодове - Партизан је славио у драматичном мечу у ком је створио велики број шанси, испромашивао се, али онда казнио ривала који је остао с играчем мање.

Црно-бели се, овога пута, из Сурдулице враћају с три бода!

На месту где је пре недељу дана "просуо" бодове против Радника, Партизан је славио у драматичном дуелу са Врањанцима у ком је створио велики број шанси, испромашивао се, али онда казнио ривала који је остао с играчем мање.

Огњен Ожеговић је после дуге акције у 82. минуту сачекао лопту на другој стативи и сналажљиво је проследио из леђа Уроша Ђурића.

Његов презимењак, Никола Ђурић, је искључен у 56. минуту након кошкања управо са Ожеговићем, након чега је Динаму бивало све теже да се одбрани од атака Партизана који је на овом мечу имао 18 шутева на гол уз посед лопте 75%. 

Уз све то видели смо и две спорне ситуације, по једну на обе стране, када је у првом полувремену сигнализиран офсајд Сураке који би избио пред Кљајића, односно у другом када је Павшића лопта погодила у руку у сопственом казненом простору. На крају, пред неколико хиљада навијача у кишној Сурдулици:

Овом победом Партизан је прекинуо негативни низ у гостима од три пораза, али је екипи Мирослава Ђукића поново било потребно много шанси да "пробије" противника.

Напади по боковима су били једнодимензионални, није било много магичних потеза, али је уласком Саше Илића у другом полувремену, по ко зна који пут у последњих неколико година, екипа поново "живнула" у последњој трећини.

"Пробудили" су се Рикардо и Јанковић, којих није било доста дуго у игри, Здјелар је погодио пречку из даљине, да би Ожеговић потом из четврте или пете шансе на мечу коначно постигао гол.

Дуго је текла акција, Саша Илић је одложио лопту по пријему, она је стигла на десни бок до Милетића, а овај је уз помоћ једног играча Врања пронашао Ожеговића на другој стативи који је постигао свој први гол у Суперлиги ове сезоне.

Ожеговић је претходно само у првих 20 минута имао три велике шансе, било је и покушаја из даљине преко Пантића и Н. Р. Милетића, док су Врањанци чекали контре.

Сурака и Тасић су улазили у шансе у првом полувремену, међутим те акције су прекинуте због офсајда, прва вероватно неоправдано, док су први шут у оквир гола имали у 66. минуту. После искључена Ђурића, и повреде Тасића, морали су да комбинују, па је Димитров, полушпиц, играо на месту штопера.

Партизан је уписао првенац у новој сезони Суперлиге, победио је у Сурдулици дебитанта Динамо из Врања са 1:0 у мечу другог кола, а једини погодак постигао је Огњен Ожеговић осам минута пре краја.

Као и на мечу са Тракаијем у Лиги Европе, црно-бели су у последњих пола сата имали играча више, а пошто је други жути картон у 57. минуту зарадио Никола Ђурић, али ни то није помогло Ђукићевој екипи да брже сломи отпор Врањанаца.

Екипа Мирослава Ђукића морала је да прође „порођајне муке“ како би затресла противничку мрежу. Оно што ће му, са друге стране, свакако бити позитивни је да Партизан опет није примио гол, мада су Врањанци имали скромно нападачко издање. 

Делимично је први део меча у Сурдулици донео бољу слику о црно-белима, али је у наставку и нервоза учинила своје, притом су се опет показале неке старе бољке.  

На Ђукићеву, а и срећу навијача Партизана, Огњен Ожеговић се лепо снашао осам минута пре краја утакмице и после центаршута штопера Немање Милетића, на петерцу у паду ћушнуо лопту у мрежу.

Као да су промене које је Ђукић направио у саставу утицале на одређено побољшање у игри у првом полувремену у односу на дуел са Тракаијем пре неколико дана. Ипак, уз дужно поштовање према Врањанцима, питање је колико Динамо може да буде репер за црно-беле.

Иако су гости из Београда деловали борбеније и агресивније, хроничан проблем остала је реализација. То је јасно као дан, а биће још јасније против снажнијих противника од данашњег.

Створили су црно-бели довољно прилика на стадиону у Сурдулици да су морали већ после првог полувремена да воде са 2:0, али Рикардо Гомес у чак три наврата није успео да затресе мрежу.

Укључивали су се и Партизанови бекови у нападе врло често, Вулићевић, којем је ово био први меч у сезони, по десној, односно Немања Милетић по левој страни. Овај други је два пута у првом полувремену туако са ивице казненог простора, али су ти ударци завршили поред стативе.

Огњен Ожеговић се вратио у тим после опоравка од повреде коју је недавно доживео баш на овом стадиону против Радника, али је и он имао своју серију промашаја и то у оба полувремена.

Када се на то дода и чињеница да је Данило Пантић одиграо најслабији меч у досадашњем току сезоне, није ни чудо што су црно-бели, како је време одмицало, деловали тромо, па и уморно.

ДИНАМО ВРАЊЕ – ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)
/Ожеговић 82/

Стадион у Сурдулици
Капацитет: 3.312
Судија: Новица Анђеловски

ДИНАМО ВРАЊЕ (4-2-3-1): У. Ђурић – Н.Ђурић, Тасић (од 72. Радивојевић), Лалатовић (од 27. Станковић), Вукајловић – Окомијан, Недељковић - Антић (од 59. Павишић), Димитров, Сићовић – Сурака.

ПАРТИЗАН (4-4-2): Кљајић - Вулићевић, Н.Р. Милетић, Валијенте, Н. Г. Милетић - Косовић (од 73. Сума), Здјелар, Пантић (од 63. Илић), Јанковић (од 86. Ђерлек) - Гомес, Ожеговић

Суперлига Србије – друго коло:

недеља:

Бачка – Спартак Суботица 2:1 (0:1)
(Макарић 46, Мицић 71п – Савковић 45п)

Динамо Врање – Партизан 0:1 (0:0)
(Ожеговић 82)

Црвена звезда – Раднички Ниш 2:0 (1:0)
(Родић 9, Бен 90+2п)

субота:

Земун – Војводина 1:1 (0:0)
(Фофана 84 – Симић 90+8)

Младост Лучани – Радник Сурдулица 1:0 (0:0)
(Радивојевић 51)

Рад – Чукарички 0:3 (0:1)
(Овусу 35, Стојановић 73, Доцић 86)

Мачва – Напредак 1:0 (1:0)
(Гигић 32)

Пролетер – Вождовац 2:1 (0:0)
(Миросављев 48, Човић 87 – Ступаревић 61)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар