SLS: Zvezda i Partizan jedva dobili Radnički i Dinamo!

Partizan se ispromašivao, Ožegović sprečio novi kiks u Surdulici! Fudbaleri Partizana savladali su u Surdulici Dinamo iz Vranja minimalnim rezultatom (1:0) u utakmici drugog kola Superlige Srbije.  Zvezda ne zna da primi gol – pao Radnički za čelo Superlige! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša na domaćem terenu u okviru drugog kola Superlige sa 2:0 (Rodić 9’, Ben 90+2').  Zvezda još jednom sigurna, ali biće polemike. . .  Crveno-beli savladali Radnički iz Niša, međutim, dosta će se pričati o pogotku Milana Rodića.

Fudbal 29.07.2018 | 21:15
SLS: Zvezda i Partizan jedva dobili Radnički i Dinamo!
Crvena zvezda je potvrdila da je defanzivno fantastična ove sezone jer ni u petom meču zaredom nije primila gol.

Golove su postigli Milan Rodić, levi bek, koji je maltene na samom startu, u devetom minutu utakmice, crveno-belima doneo prednost na meču, i El Fardu Ben, koji je bio precizan sa bele tačke u nadoknadi meča.

Trener gostiju Nenad Lalatović nije bio u prilici da vodi svoju ekipu na ovom meču, jer mu je pred početak pozlilo i nije se našao na atletskoj stazi "Rajka Mitića". 

Rodić se prilikom postizanja prvog gola našao sam ispred golmana gostiju Živkovića i matirao ga, a mnogi su ocenili taj gol kao čist ofsajd. 

Posle primljenog gola Radnički nije uspevao opasnije da pripreti, sve do 43. minuta kada je napadač Radničkog Mrkić izašao jedan na jedan sa golmanom Borjanom, ali nije uspeo da se najbolje snađe u kaznenom prostoru domaćina. 

Tom prilikom reagovao je i Rodić, gosti su pomislili da to može biti i penal, ali je ponovljeni snimak pokazao suprotno. 

U oba poluvremena glavni arbitar meča Stojiljković je napravio tajm-aut, zbog velike sparine u Beogradu. 

Crvena zvezda je tokom većine meča kontrolisala ritam utakmice i nije dozvoljavala protivniku da opasnije pripreti njhovom golu, ali nije ni pokazivala preterano veliku želju da dođe do dupliranja prednosti i 'odlepi' se na 2:0. 

Crveno-beli su krajem meča uglavnom pokušavai da ugroze gol protivnika šutevima iz velike udaljenosti, Ebesilija, Bena i Jovančića, ali nisu napravili nijednu konkretnu priliku. Kada bi Nišlije dolazile do lopte ti napadi su uglavnom bili brzo sprečeni, ili loše realizovani.

U nadoknadi meča Ebesilio je posle sjajne timske akcije dodao loptu Gobeljiću na ivici šesnaesterca, kojeg je jedan od igrača Radničkog srušio sa leđa i sudjia je dosudio penal.

Ovoga puta odluka arbitra je bila besprekorna i penal je pravedno dosuđen. Na belu tačku loptu je namestio Ben, koji je fudbal poslao u jednu, a golmana u drugu stranu za konačnih 2:0.

Zvezda je tako ostvarila drugu pobedu u Superligi u isto toliko odigranih mečeva, nakon što je u prvom kolu, takođe na domaćem terenu, slavila protiv Dinama iz Vranja sa 3:0.

Aktuelni šampion Srbije je ovom pobedom dobro nastavio odbranu titule i sada izbio na prvo mesto Superlige, jer je jedina ekipa lige sa dva ostvarena trjiumfa.

Radnički je pretrpeo prvi poraz, posle pobede nad Proleterom u prvom kolu, pa je sada četvrti na tabeli zbog bolje gol razlike od ostalih rivala sa tri osvojena boda.

U narednom kolu crveno-beli se sastaju sa Voždovcem na gostujućem terenu, dok će Radnički dočekati novajliju prvenstva Dinamo iz Vranja.



Za razliku od nekoliko prethodnih utakmica protiv Radničkog iz Niša, fudbaleri Crvene zvezde ovaj put nisu bili tako efikasni (u poslednja četiri međusobna duela gol-razlika 14:1 za crveno-bele). 

Ono što je za njih, ipak, najvažnije, uspeli su da nastave pobednički niz. 

U drugom kolu Superlige Srbije: Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (1:0). 

Vodeći gol postigao je Milan Rodić već u 9. minutu, a o tom trenutku dosta će se pričati narednih dana. Nažalost, ne zbog njegove atraktivnosti, već zbog toga da li je regularan ili ne...

Levi bek crveno-belih nalazio se duboko u ofsajdu posle "makazica" Nikole Stojiljkovića, međutim, na putu ka njemu loptu je dirao Taras Bondareko, ali nije uspeo da ju je izbaci. Po jednom tumačenju, bez obzira što je postojala namera odbrambenog igrača da interveniše, u pitanju je ofsajd. Po drugom, za Nišlije bi bolje bilo da se Ukrajinac izmakao i pustio loptu da stigne do Rodića. Ovako, "poništio" je nedozvoljenu poziciju Zvezdinog igrača...

Svakako, nema sumnje da nas narednih dana čekaju brojne izjave o odluci sudije Igora Stojilkovića, a već se javio nekadašnji arbitar Raka Đurović.

Konačnih 2:0 postavio je El Fardu Ben iz penala u drugom minutu nadoknade, pošto je Lazar Ranđelović oborio Marka Gobeljića.

Pošto se oporavio od povrede lože, prve minute u dresu Crvene zvezde upisao je Nikola Stojiljković, koji je do 74. minuta predvodito napad svog tima. Vladan Milojević rešio je da za ovu utakmicu odmori Filipa Stojkovića, Vujadina Savića, Branka Jovičića, Nemanju Radonjića, Nemanju Milića i El Fardua Bena, pa su u startnoj postavi umesto njih bili Marko Gobeljić, Srđan Babić, Dušan Jovančić, Milan Jevtović, Dejan Meleg i Nikola Stojiljković, s tim da je Ben zaigrao od 53. minuta.

Prvu utakmicu ove sezone odigrao je, takođe oporavljeni, Slavoljub Srnić. On je u istovremeno kada i Ben Jevtovića, zamenio Dejana Melega.

Lalatović je u odnosu na prošlu utakmicu na klupi ostavio Aleksandra Stanisavljevića, Aleksandra Todorovskog i Andriju Mijailovića.

Gosti iz Niša doputovali su u Beograd posle poraza u Tel Avivu od Makabija (0:2), a umor među igračima Radničkog bio je evidentan. Tek u finišu prvog poluvremena i početkom drugog, gosti su imali inicijativu, dok je ostatak meča u potpunostima pripao crveno-belima.

Zvezda je mnogo bolje ušla u utakmicu i privela je kraju, međutim, realizacija je ponovo predstavljala problem. Ono što može da raduje Vladana Milojevića, jeste još jedna dobra partija "novajlije" Ebisilija, koji je bio veoma raspoložen za igru i u nekoliko navrata je driblinzima i dodavanjima naterao publiku na aplauze.

"Ima puno stvari koje nisu štimale danas, videćemo... Ono što ostaje je pobeda i tri boda", izjavio je Zvezdin trener odmah posle utakmice pred kamerom TV Arena Sport.

Ekipa srpskog prvaka sada putuje na revanš Suduvi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a u Litvaniju nosi velikih 3:0 iz Beograda, pa to gostovanje u sredu ne bi trebalo da bude problematično. Nišlije će u četvrtak pokušati da nadoknade dva gola manjka u duelu sa Makabijem i nastave kvalifikacije za Ligu Evrope.

Zvezda je odradila posao! Četiri reči su dovoljne da opišu večerašnja dešavanja sa “Marakane” i meča koji će se koliko u ponoć zaboraviti. Ostaće zapisano da je u sudaru dve umorne ekipe (ili je takav utisak sa tribina) Crvena zvezda izvojevala pobedu na mišiće, suvi kvalitet i širi roster – 2:0 (1:0). Brisao je znoj sa čela Vladan Milojević, skakao kao oparen, znojio se na avgustovskoj vrelini, jer je još u ranoj fazi spoznao da će njegova ekipa ostati dužna navijačima. Nije se proslavio ni Radnički iz Niša, koji je tek u drugom poluvremenu bez pomoći Nenada Lalatovića pokazao spremnost da napadne.

Utakmica bez tečnosti i ritma odlučena je kontroverznim golom Milana Rodića u ranoj fazi meča. Publika je mogla da aplaudira jedinom raspoloženom Lorencu Ebisiliju koje je plejmejkerske sposobnosti demonstrirao više nego atraktivnim gaženjem lopte, kada je naterao kompletnu zapadnu tribinu da ustane. Trener crveno-belih Vladan Milojević može i da se ponosi činjenicom da je njegov tim u petom ovosezonskom meču sačuvao mrežu netaknutom.

Malo toga je bilo da se vidi u derbiju evropskih srpskih predstavnika. Bar u prvom poluvremenu. Jaku dozu nervoze pojačala je vrlo kontroverzna odluka iz devetog minuta koja može da se tumači na različite načine. Činjenica je da Rodić prilikom proigravanja Melega bio u ofsajdu, kao što je činjenica da je loptom posle toga igrao Taras Bondarenko i doveo u vrlo neprijatnu situaciju prvog pomoćnika VladimiraJovanovića. Zastavica je ostala dole, a iskusni levi bek je radi reda ćušnu loptu u mrežu i doveo crveno-bele u vođstvo.

Fudbaleri Radničkog, bez komrilara Nenada Lalatovića (zvanično objašnjenje da mu je pozlilo), krenuli su u meč iz opasnog minusa. Sa druge strane tim Crvene zvezde, ponovo dobrano izrotiran, nije odisao strašću iz duela sa Suduvom. Mnogo profesionalnih faulova i tehničkih grešaka i malo prilika za golove. Istina, u taboru domaćina rasploženje za nadigravanje pokazao je Lorenco Ebisilio, ne štedeći se ni u defanzivi.

Sa druge strane zaboravljenje golgeterske koordinate tražio je napadač Brage na pozajmici u Crvenoj zvezdi Nikola Stojiljković. Nije mu išlo. Holanđanin Ebisilio je servirao odličnu šansu Marku Gobeljiću, koja se završila stihijskim udarcem, dok je na drugoj strani Saša Stojanović petom u for izbacio LazaraRanđelovića… Oklevao je i izgubio duel sa odbranom Zvezde.

Povremeno je bilo mučno gledati duel po beogradskoj sparini. Ali Zvezda je imala vođstvo i mogla da bude zadovoljna.

Međutim, teško da je Vladan Milojević bio zadovoljan. Pokazala je to i dvostruka izmena na krilnim pozicijama. Umesto Jevtovića i Melega šansu su dobili Ben i Srnić… Rezultiralo je to nešto tečnijom igrom i odličnom prilikom za Nikolu Stojiljkovića koju je iskreirao Ebisilio.

Radnički je posle toga imao loptu više u nogama, ali nijednu konkretnu šansu... 

I onda u sudijskoj nadoknadi kazna. Ebisilio je probio po levom beku, vratio loptu u srce kaznenog prostora do Nenada Krstičića, a mladi Lazar Ranđelović, možda i ponajbolji igrač Nišlija večeras, pomalo naivno natrčao iz pozadine i oborio protivničkog vezistu. Čist penal i Benova egzekucija za konačnih 2:0.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 2:0 (1:0)
/Rodić 9, Ben 92pen/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Igor Stojiljković

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Babić, Degenek, Rodić - Jovančić - Krstičić, Meleg (od 54. Srnić), Ebisilio, Jevtović (od 54. Ben) - Stojiljković (od 74. Joveljić).

RADNIČKI (4-2-3-1): Živković - Aksentijević, Bondarenko, Pankov, Stanković - Noma, Mićić (od 68. Jovanović) - Ranđelović, Stojanović (od 61. Stanisavljević), Grbić - Mrkić (od 58. Nikodijević).

Partizan se propisno ispromašivao, propustio veliki broj stopostotnih prilika, ali je u finišu meča uspeo da dođe do željenog pogotka i spreči drugi kiks u Surdulici u samo nedelju dana.

Prošlog vikenda Radnik je slavio sa 1:0, a sada je heroj 'crno-belih' bio Ognjen Ožegović koji je postigao jedini gol u 82. minutu.

Nakon duge akcije Janković lepo odložio loptu do Miletića na desnoj strani, usledio je oštar centaršut, lopta je nekog zakačila, a na drugoj stativi je sačekao Ožegović i akrobatskim udarcem pogodio mrežu. 

Ovim trijumfom malo je pao pritisak sa pleća igrača kluba iz Humske koji sa tri boda zauzimaju 10 poziciju na tabeli, dok je Dinamo ostao poslednji bez bodova i gol razlikom 0:4.

Utakmica u Surdulici počela je velikom prilikom za Ognjena Ožegovića koji je zakasnio sa udarcem, čime je samo najavljena neverovatna inicijativa 'Crno-belih'. Ekipa Miroslava Đukića, koji je napravio nekoliko izmena u odnosu na meč sa Trakajem u kvalifikacijama za Ligu Evrope, konstantno je pritiskala rivala i sabila ga u kazneni prostor, posle čega je usledila serija promašaja.

Velike prilike redom su promašivali Ožegović, Valijente, Danila Pantića i Saše Zdjelara, a posebno se obrukao španski štoper koji je sa pet metara promašio celu loptu, iako je bio usamljen.

U prvih 45 minuta odnos u šutevima bio je 11-1 za Partizan, četiri su išla u okvir gola, ali su do petnaestominutne pauze mreže mirovale.

Nastavak igre doneo je slične scene na terenu Radnika, a možda i odlučujući trenutak dogodio se u 56. minutu, kada je Đurić posle duela sa Ožegovićem dobio drugi žuti karton i Dinamo ostavio sa igračem manje.

Od tog trenutka nastavljen je festival promašaja viceprvaka Srbije, trener Miroslav Đukić uveo je Sašu Ilića i Sejdubu Sumu, a Ožegović na već opisan način ipak uspeo da postigne pobedonosni gol.

Klub iz Humske 1 sada čeka put u Litvaniju na revanš sa Trakajem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok Dinamo čeka vikend i gostovanje niškom Radničkom u nedelju.



Ožegović prekinuo dramu u Surdulici! Na mestu gde je pre nedelju dana "prosuo" bodove - Partizan je slavio u dramatičnom meču u kom je stvorio veliki broj šansi, ispromašivao se, ali onda kaznio rivala koji je ostao s igračem manje.

Crno-beli se, ovoga puta, iz Surdulice vraćaju s tri boda!

Na mestu gde je pre nedelju dana "prosuo" bodove protiv Radnika, Partizan je slavio u dramatičnom duelu sa Vranjancima u kom je stvorio veliki broj šansi, ispromašivao se, ali onda kaznio rivala koji je ostao s igračem manje.

Ognjen Ožegović je posle duge akcije u 82. minutu sačekao loptu na drugoj stativi i snalažljivo je prosledio iz leđa Uroša Đurića.

Njegov prezimenjak, Nikola Đurić, je isključen u 56. minutu nakon koškanja upravo sa Ožegovićem, nakon čega je Dinamu bivalo sve teže da se odbrani od ataka Partizana koji je na ovom meču imao 18 šuteva na gol uz posed lopte 75%. 

Uz sve to videli smo i dve sporne situacije, po jednu na obe strane, kada je u prvom poluvremenu signaliziran ofsajd Surake koji bi izbio pred Kljajića, odnosno u drugom kada je Pavšića lopta pogodila u ruku u sopstvenom kaznenom prostoru. Na kraju, pred nekoliko hiljada navijača u kišnoj Surdulici:

Ovom pobedom Partizan je prekinuo negativni niz u gostima od tri poraza, ali je ekipi Miroslava Đukića ponovo bilo potrebno mnogo šansi da "probije" protivnika.

Napadi po bokovima su bili jednodimenzionalni, nije bilo mnogo magičnih poteza, ali je ulaskom Saše Ilića u drugom poluvremenu, po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, ekipa ponovo "živnula" u poslednjoj trećini.

"Probudili" su se Rikardo i Janković, kojih nije bilo dosta dugo u igri, Zdjelar je pogodio prečku iz daljine, da bi Ožegović potom iz četvrte ili pete šanse na meču konačno postigao gol.

Dugo je tekla akcija, Saša Ilić je odložio loptu po prijemu, ona je stigla na desni bok do Miletića, a ovaj je uz pomoć jednog igrača Vranja pronašao Ožegovića na drugoj stativi koji je postigao svoj prvi gol u Superligi ove sezone.

Ožegović je prethodno samo u prvih 20 minuta imao tri velike šanse, bilo je i pokušaja iz daljine preko Pantića i N. R. Miletića, dok su Vranjanci čekali kontre.

Suraka i Tasić su ulazili u šanse u prvom poluvremenu, međutim te akcije su prekinute zbog ofsajda, prva verovatno neopravdano, dok su prvi šut u okvir gola imali u 66. minutu. Posle isključena Đurića, i povrede Tasića, morali su da kombinuju, pa je Dimitrov, polušpic, igrao na mestu štopera.

Partizan je upisao prvenac u novoj sezoni Superlige, pobedio je u Surdulici debitanta Dinamo iz Vranja sa 1:0 u meču drugog kola, a jedini pogodak postigao je Ognjen Ožegović osam minuta pre kraja.

Kao i na meču sa Trakaijem u Ligi Evrope, crno-beli su u poslednjih pola sata imali igrača više, a pošto je drugi žuti karton u 57. minutu zaradio Nikola Đurić, ali ni to nije pomoglo Đukićevoj ekipi da brže slomi otpor Vranjanaca.

Ekipa Miroslava Đukića morala je da prođe „porođajne muke“ kako bi zatresla protivničku mrežu. Ono što će mu, sa druge strane, svakako biti pozitivni je da Partizan opet nije primio gol, mada su Vranjanci imali skromno napadačko izdanje. 

Delimično je prvi deo meča u Surdulici doneo bolju sliku o crno-belima, ali je u nastavku i nervoza učinila svoje, pritom su se opet pokazale neke stare boljke.  

Na Đukićevu, a i sreću navijača Partizana, Ognjen Ožegović se lepo snašao osam minuta pre kraja utakmice i posle centaršuta štopera Nemanje Miletića, na petercu u padu ćušnuo loptu u mrežu.

Kao da su promene koje je Đukić napravio u sastavu uticale na određeno poboljšanje u igri u prvom poluvremenu u odnosu na duel sa Trakaijem pre nekoliko dana. Ipak, uz dužno poštovanje prema Vranjancima, pitanje je koliko Dinamo može da bude reper za crno-bele.

Iako su gosti iz Beograda delovali borbenije i agresivnije, hroničan problem ostala je realizacija. To je jasno kao dan, a biće još jasnije protiv snažnijih protivnika od današnjeg.

Stvorili su crno-beli dovoljno prilika na stadionu u Surdulici da su morali već posle prvog poluvremena da vode sa 2:0, ali Rikardo Gomes u čak tri navrata nije uspeo da zatrese mrežu.

Uključivali su se i Partizanovi bekovi u napade vrlo često, Vulićević, kojem je ovo bio prvi meč u sezoni, po desnoj, odnosno Nemanja Miletić po levoj strani. Ovaj drugi je dva puta u prvom poluvremenu tuako sa ivice kaznenog prostora, ali su ti udarci završili pored stative.

Ognjen Ožegović se vratio u tim posle oporavka od povrede koju je nedavno doživeo baš na ovom stadionu protiv Radnika, ali je i on imao svoju seriju promašaja i to u oba poluvremena.

Kada se na to doda i činjenica da je Danilo Pantić odigrao najslabiji meč u dosadašnjem toku sezone, nije ni čudo što su crno-beli, kako je vreme odmicalo, delovali tromo, pa i umorno.

DINAMO VRANJE – PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Ožegović 82/

Stadion u Surdulici
Kapacitet: 3.312
Sudija: Novica Anđelovski

DINAMO VRANJE (4-2-3-1): U. Đurić – N.Đurić, Tasić (od 72. Radivojević), Lalatović (od 27. Stanković), Vukajlović – Okomijan, Nedeljković - Antić (od 59. Pavišić), Dimitrov, Sićović – Suraka.

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, N.R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić - Kosović (od 73. Suma), Zdjelar, Pantić (od 63. Ilić), Janković (od 86. Đerlek) - Gomes, Ožegović

Superliga Srbije – drugo kolo:

nedelja:

Bačka – Spartak Subotica 2:1 (0:1)
(Makarić 46, Micić 71p – Savković 45p)

Dinamo Vranje – Partizan 0:1 (0:0)
(Ožegović 82)

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0 (1:0)
(Rodić 9, Ben 90+2p)

subota:

Zemun – Vojvodina 1:1 (0:0)
(Fofana 84 – Simić 90+8)

Mladost Lučani – Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
(Radivojević 51)

Rad – Čukarički 0:3 (0:1)
(Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86)

Mačva – Napredak 1:0 (1:0)
(Gigić 32)

Proleter – Voždovac 2:1 (0:0)
(Mirosavljev 48, Čović 87 – Stuparević 61)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar