Зашто је Рабио промијенио плочу?!

Како то да је одједном Барселона непожељна, а Париз савршен?!

Фудбал 31.07.2018 | 22:00
Зашто је Рабио промијенио плочу?!
Адријен Рабио више не размишља о трансферу из Пари Сен Жермена, што у преводу значи - Барселона остаје без појачања с врха листе жеља за везни ред овог лета!

Необична и помало чудна одлука шокирала је фудбалску јавност у Европи, па чак и заступнике француског везисте, који су последњих седмица свим силама гурали излазни трансфер. Рабио је овакву одлуку донео данас, упркос томе што је практично имао усмени договор са Барселоном за личне услове сарадње и плату на 600.000 евра месечно, односно 7.200.000 евра годишње. Подсетимо, то је сума новца коју Пари Сен Жермен није испрва желео да плати, због чега је Рабио изгубио живце и затражио да оде из Париза, годину дана пре истека уговора. 

Шта се то променило у размишљању младог Француза за тако кратко време? Очигледно много тога...

Пре свега, код новог тренера Томаса Тухела добио је третман какав није имао код Унаја Емерија. Наводно, њих двојица имају блиски контакт и Тухел је показао велику жељу да Рабио буде озбиљан део његовог система. Већ неколико последњих пријатељских утакмица Тухел је Рабиоу уручио капитенску траку, што је такође њему био важан моменат.

Рабио је такође, увидео да први човек ПСЖ Насер Ал Келаифи заиста не жели да га пусти да оде. То, додуше, има више везе са тим да пребогати власник француског шампиона не жели да послује са Барселоном због лоших односа два клуба. Због тога је и одбио Барсиних 40.000.000 евра за Рабиоа, упркос томе што постоји опасност да следећег лета оде без обештећења.

Наредни корак за две стране прилично је јасан – ПСЖ и Рабио ће поново сести за преговарачки сто, у покушају да пронађу решенеј за нови уговор. Већ је, наводно, било неких незваничних састанака измеђуНасера Ал Келаифија, Адријенове мајке и агента,, после којег је Рабио и преломио да остане у Паризу и размотри опцију новог уговора.

Нова рунда би требало да буде организована средином седмице.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар