Zašto je Rabio promijenio ploču?!

Kako to da je odjednom Barselona nepoželjna, a Pariz savršen?!

Fudbal 31.07.2018 | 22:00
Zašto je Rabio promijenio ploču?!
Adrijen Rabio više ne razmišlja o transferu iz Pari Sen Žermena, što u prevodu znači - Barselona ostaje bez pojačanja s vrha liste želja za vezni red ovog leta!

Neobična i pomalo čudna odluka šokirala je fudbalsku javnost u Evropi, pa čak i zastupnike francuskog veziste, koji su poslednjih sedmica svim silama gurali izlazni transfer. Rabio je ovakvu odluku doneo danas, uprkos tome što je praktično imao usmeni dogovor sa Barselonom za lične uslove saradnje i platu na 600.000 evra mesečno, odnosno 7.200.000 evra godišnje. Podsetimo, to je suma novca koju Pari Sen Žermen nije isprva želeo da plati, zbog čega je Rabio izgubio živce i zatražio da ode iz Pariza, godinu dana pre isteka ugovora. 

Šta se to promenilo u razmišljanju mladog Francuza za tako kratko vreme? Očigledno mnogo toga...

Pre svega, kod novog trenera Tomasa Tuhela dobio je tretman kakav nije imao kod Unaja Emerija. Navodno, njih dvojica imaju bliski kontakt i Tuhel je pokazao veliku želju da Rabio bude ozbiljan deo njegovog sistema. Već nekoliko poslednjih prijateljskih utakmica Tuhel je Rabiou uručio kapitensku traku, što je takođe njemu bio važan momenat.

Rabio je takođe, uvideo da prvi čovek PSŽ Naser Al Kelaifi zaista ne želi da ga pusti da ode. To, doduše, ima više veze sa tim da prebogati vlasnik francuskog šampiona ne želi da posluje sa Barselonom zbog loših odnosa dva kluba. Zbog toga je i odbio Barsinih 40.000.000 evra za Rabioa, uprkos tome što postoji opasnost da sledećeg leta ode bez obeštećenja.

Naredni korak za dve strane prilično je jasan – PSŽ i Rabio će ponovo sesti za pregovarački sto, u pokušaju da pronađu rešenej za novi ugovor. Već je, navodno, bilo nekih nezvaničnih sastanaka izmeđuNasera Al Kelaifija, Adrijenove majke i agenta,, posle kojeg je Rabio i prelomio da ostane u Parizu i razmotri opciju novog ugovora.

Nova runda bi trebalo da bude organizovana sredinom sedmice.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar