Интервју - Митровић о Крстајићу, Сергеју, менаџерима...

"Убеђен сам да играју они за које селектор мисли да су најбољи и који могу да највише пруже у том тренутку", поручује Александар Митровић у опширном интервјуу у ком је говорио и о Хрватима, Сергеју Милинковић-Савићу, навијачима. . .

Фудбал 31.07.2018 | 23:30
Интервју - Митровић о Крстајићу, Сергеју, менаџерима...
Александар Митровић био је један од наших  бољих фудбалера на завршеном Светском првенству у Русији, а вероватно најбољих шест-седам месеци у каријери "наплатио" је јучерашњим (коначним) трансфером у Фулам.

У разговорима са медијима увек је био отворен, а тако је било и у разговору за "Балкан Инфо"говорио на актуелне теме.

Тренутно је "горућа" питање позиције селектора Младена Крстајића о чијој ће будућности ускоро одлучивати Извршни одбор Фудбалског савеза Србије, а према скорашњим изјавама потредседника Бјековића и Милошевића - наслућује се да ће остати на том месту.

Има ли Крстајић подршку репрезентативаца?

"Има пуну подршку нас играча, али то је питање за Савез. Био је помоћник, сад је први тренер, има нашу пуну подршку", одлучно је рекао Митровић.

Поређења са Хрватском, која је играла финале Светског првенства, су неминовна. Ипак, оно што се у нашој јавности најчешће спомиње када су у питању западни суседи јесте борбеност која понекад фали у нашој игри. Да ли је то истина?

"Мислим да не. Имају систем и играче који дуго играју у њему. У репрезентативном фудбалу немате времена да уиграте екипу, имате по неколико дана да одрадите све тактички са екипом да би играчи знали шта да раде. Играли смо с Муслином у једно, с Крстајићем у друго, и требало нам је можда још мало времена да се уиграмо код Крстајића. Хрвати су дуго заједно, уиграни су, играју у великим клубовима и освајају трофеје - нису ме изненадили што су стигли тако далеко. Ми имамо потенцијал, али има тих још ситница које могу да се поправе", поручио је Митровић.

У српској јавности много је прича било и у улози Милинковић-Савића. Није га било на списку док је Славољуб Муслин био селектор, заиграо је код Крстајића, али не како се очекивало.

"Није одиграо као у Лацију, али је скоро највише претрчао у нашем тиму, одиграо је тек две утакмице пред СП, играо је задњег везног па десетку и доста тога утиче на њега. Показао је против Костарике која је његова позиција на којој треба да игра, где је најјачи, то је иза нападача, али до селектора је где ће да га стави. Има доста ствари који утичу на психу играча, али мислим да је одиграо коректно, сигурно је будућност светског фудбала".

Митровић се присетио и како је екипа добрим резултатима "придобила" публику.

"Мислим да смо у квалификације с Ирском кренули с 10 хиљада људи, а завршили са 40. Лепо је што смо вратили публику на стадион. После квалификација смо вратили веру у наш фудбал, показали да можемо да играмо на великом такмичењу. Причали смо међусобно, важно је да се пласирамо на Европско, па на Светско, да имамо тај континуитет и да као Хрвати имамо ту рутину", рекао је Александар Митровић и додао:

"Сваке квалификације крећемо од нуле, потребно је да имамо континуитет и да уз мало среће и добар жреб можемо доста".

Да ли менаџери састављају тим репрезентације?

"То није питање за мене, да не улазим у то - није мој посао. Мислим да тога нема и надам се да нема.Убеђен сам да играју они за које селектор мисли да су најбољи и који могу да највише пруже у том тренутку.Нелогично би било да селектор ставља играче у које не верује и онда сам себи штети. Ако мисли да тај играч не треба да игра - иде против себе", рекао је Митровић и још једном додао:

"Надам се да тога нема!"

СТРАНЦИ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ

"Кад би код нас дошао странац то не би било добро. За нашу репрезентацију треба да играју само Срби и нико не може као ми да осећа понос, химну и да осети тежину играња за земљу. Странац је ту да игра фудбал, а не из неких других разлога. Ја не бих могао да играм за другу репрезентацију...", рекао је Митровић.

Казао је да се "смирио" откако је постао родитељ, да га у овом тренутку тренерски посао не занима, али и обрадовао навијаче Партизана рекавши да ће се сигурно вратити у свој омиљени клуб да заврши каријеру...

У Србији га нервира што има седам милиона селектора...

"Знате како - у Србији сви знају фудбал. Мала смо земља и талентована за све спортове. Кад дођете на стадион и седнете близу навијача на трибинама кажу вам 'требао си овако, требао си онако...' У пракси је много теже, лако је то рећи. Ми смо дозволили себи да вређемо Ђоковића, најбољег спортисту икада, имао је мали пост у трофејима и имали смо ситуацију да га вређају. Ево вратио се и сад је одмах најбољи. То је наш менталитет...", казао је Митровић.

Данас је већ у Лондону где ће завршити сву папирологију око трансфера у Фулам где је процветао и где ће покушати да понови одличне партије којима је "одговоран" за повратак у Премијер лигу.

Мало је недостајало да тог последњег дана остане у Бриселу...

"Да ми је неко рекао да ће овако испасти - не бих му веровао. Све је супер испало. Јокановић је један велики господин! Јако добар човек... Помогао ми је кад сам дошао, вратио ме је у живот, веровао је у мене и дао ми шансу", рекао је Митровић, а остатак интервјуа можете погледати на YоуТубе страници "БалканИнфо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар