Intervju - Mitrović o Krstajiću, Sergeju, menadžerima...

"Ubeđen sam da igraju oni za koje selektor misli da su najbolji i koji mogu da najviše pruže u tom trenutku", poručuje Aleksandar Mitrović u opširnom intervjuu u kom je govorio i o Hrvatima, Sergeju Milinković-Saviću, navijačima. . .

Fudbal 31.07.2018 | 23:30
Intervju - Mitrović o Krstajiću, Sergeju, menadžerima...
Aleksandar Mitrović bio je jedan od naših  boljih fudbalera na završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji, a verovatno najboljih šest-sedam meseci u karijeri "naplatio" je jučerašnjim (konačnim) transferom u Fulam.

U razgovorima sa medijima uvek je bio otvoren, a tako je bilo i u razgovoru za "Balkan Info"govorio na aktuelne teme.

Trenutno je "goruća" pitanje pozicije selektora Mladena Krstajića o čijoj će budućnosti uskoro odlučivati Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a prema skorašnjim izjavama potredsednika Bjekovića i Miloševića - naslućuje se da će ostati na tom mestu.

Ima li Krstajić podršku reprezentativaca?

"Ima punu podršku nas igrača, ali to je pitanje za Savez. Bio je pomoćnik, sad je prvi trener, ima našu punu podršku", odlučno je rekao Mitrović.

Poređenja sa Hrvatskom, koja je igrala finale Svetskog prvenstva, su neminovna. Ipak, ono što se u našoj javnosti najčešće spominje kada su u pitanju zapadni susedi jeste borbenost koja ponekad fali u našoj igri. Da li je to istina?

"Mislim da ne. Imaju sistem i igrače koji dugo igraju u njemu. U reprezentativnom fudbalu nemate vremena da uigrate ekipu, imate po nekoliko dana da odradite sve taktički sa ekipom da bi igrači znali šta da rade. Igrali smo s Muslinom u jedno, s Krstajićem u drugo, i trebalo nam je možda još malo vremena da se uigramo kod Krstajića. Hrvati su dugo zajedno, uigrani su, igraju u velikim klubovima i osvajaju trofeje - nisu me iznenadili što su stigli tako daleko. Mi imamo potencijal, ali ima tih još sitnica koje mogu da se poprave", poručio je Mitrović.

U srpskoj javnosti mnogo je priča bilo i u ulozi Milinković-Savića. Nije ga bilo na spisku dok je Slavoljub Muslin bio selektor, zaigrao je kod Krstajića, ali ne kako se očekivalo.

"Nije odigrao kao u Laciju, ali je skoro najviše pretrčao u našem timu, odigrao je tek dve utakmice pred SP, igrao je zadnjeg veznog pa desetku i dosta toga utiče na njega. Pokazao je protiv Kostarike koja je njegova pozicija na kojoj treba da igra, gde je najjači, to je iza napadača, ali do selektora je gde će da ga stavi. Ima dosta stvari koji utiču na psihu igrača, ali mislim da je odigrao korektno, sigurno je budućnost svetskog fudbala".

Mitrović se prisetio i kako je ekipa dobrim rezultatima "pridobila" publiku.

"Mislim da smo u kvalifikacije s Irskom krenuli s 10 hiljada ljudi, a završili sa 40. Lepo je što smo vratili publiku na stadion. Posle kvalifikacija smo vratili veru u naš fudbal, pokazali da možemo da igramo na velikom takmičenju. Pričali smo međusobno, važno je da se plasiramo na Evropsko, pa na Svetsko, da imamo taj kontinuitet i da kao Hrvati imamo tu rutinu", rekao je Aleksandar Mitrović i dodao:

"Svake kvalifikacije krećemo od nule, potrebno je da imamo kontinuitet i da uz malo sreće i dobar žreb možemo dosta".

Da li menadžeri sastavljaju tim reprezentacije?

"To nije pitanje za mene, da ne ulazim u to - nije moj posao. Mislim da toga nema i nadam se da nema.Ubeđen sam da igraju oni za koje selektor misli da su najbolji i koji mogu da najviše pruže u tom trenutku.Nelogično bi bilo da selektor stavlja igrače u koje ne veruje i onda sam sebi šteti. Ako misli da taj igrač ne treba da igra - ide protiv sebe", rekao je Mitrović i još jednom dodao:

"Nadam se da toga nema!"

STRANCI U REPREZENTACIJI

"Kad bi kod nas došao stranac to ne bi bilo dobro. Za našu reprezentaciju treba da igraju samo Srbi i niko ne može kao mi da oseća ponos, himnu i da oseti težinu igranja za zemlju. Stranac je tu da igra fudbal, a ne iz nekih drugih razloga. Ja ne bih mogao da igram za drugu reprezentaciju...", rekao je Mitrović.

Kazao je da se "smirio" otkako je postao roditelj, da ga u ovom trenutku trenerski posao ne zanima, ali i obradovao navijače Partizana rekavši da će se sigurno vratiti u svoj omiljeni klub da završi karijeru...

U Srbiji ga nervira što ima sedam miliona selektora...

"Znate kako - u Srbiji svi znaju fudbal. Mala smo zemlja i talentovana za sve sportove. Kad dođete na stadion i sednete blizu navijača na tribinama kažu vam 'trebao si ovako, trebao si onako...' U praksi je mnogo teže, lako je to reći. Mi smo dozvolili sebi da vređemo Đokovića, najboljeg sportistu ikada, imao je mali post u trofejima i imali smo situaciju da ga vređaju. Evo vratio se i sad je odmah najbolji. To je naš mentalitet...", kazao je Mitrović.

Danas je već u Londonu gde će završiti svu papirologiju oko transfera u Fulam gde je procvetao i gde će pokušati da ponovi odlične partije kojima je "odgovoran" za povratak u Premijer ligu.

Malo je nedostajalo da tog poslednjeg dana ostane u Briselu...

"Da mi je neko rekao da će ovako ispasti - ne bih mu verovao. Sve je super ispalo. Jokanović je jedan veliki gospodin! Jako dobar čovek... Pomogao mi je kad sam došao, vratio me je u život, verovao je u mene i dao mi šansu", rekao je Mitrović, a ostatak intervjua možete pogledati na YouTube stranici "BalkanInfo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar