Ивановић капитен Зенита - Краснојарск пао у финишу!

Фудбалери Зенита отворили су нову сезону у руској Премијер лиги победом над Јенисејом 2:0 у гостима.  Бане Ивановић опет капитен, Дзјуба повео Зенит до првенца у новој сезони.  Јенисеј одиграо храбро, али није могао више од часног пораза.

Фудбал 29.07.2018 | 16:15
Ивановић капитен Зенита - Краснојарск пао у финишу!
Тим из Санкт Петербурга славио је у Краснојарску головима Артјома Дзјубе и Далера Кузјајева у последњих десет минута.

Српски репрезентативац Бранислав Ивановић је као капитен предводио Зенит на овом гостовању.

У првом колу руске ПЛ славили су још Спартак Москва, Анжи и Ростов, касније Краснодар гостује Рубину, док Локомотива игра у понедељак, а ЦСКА у уторак.

Титулу шампиона Русије бране "Локоси".

Младен Крстајић му је скинуо траку, Сергеј Семак вратио, а Бранислав Ивановић – са брадом која изгледа као да је негована још откако је Србија оптувала на Мундијал – узвратио повевши Зенит до првенства у новој сезони првенства Русије: на гостовању код Јенисеја 2:0 што је резултат остварен много теже но што се чини на први поглед.

Јенисеј се наиме представио у добром светлу, храбро је изашао на црту много квалитетнијем противнику, али једноставно није имао снаге да издржи свих 90 минута. Сав труд пао је у воду у 81. минуту када је после велике гужве у казненом простору домаћег тима лопта пала на ногу Артјома Дзјубе, а он се спретно снашао и погодио небрањени део мреже за вођство од 1:0.

Хладан туш за фудбалере Јенисеја. Нису успели да се отргну тог шока. Само четири минута касније све је било готово. Дзјуба је опет обавио своје, главом пребацио лопту до Олега Шатова, овај је одложио доДалера Кузјајева, а он прецизно гађао у печатирао селидбу бодова у Санкт Петербургу.

Последњу титулу Зенит је освојио још у сезони 2014/2015, решен је Семак да прекине тај пост. Превише је Зенит улагао да би се задовољавао другим или трећим местом на табели. И ове сезоне има најквалитетнији тим у Русији. Морао би сада да тај статус оправда и на терену.

Русија 1, прво коло:

Субота:

Урал - Анжи 0:1 (0:0)
/Антон 83/

Спартак Москва - Оренбург 1:0 (1:0)
/Жиго 4/

Ростов - Ахмат 1:0 (1:0)
/Сигурдарсон 45+1/

Недеља:

Јенисеј – Зенит 0:2 (0:2)
/Дзјуба 81, Кузјајев 85/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар