Ivanović kapiten Zenita - Krasnojarsk pao u finišu!

Fudbaleri Zenita otvorili su novu sezonu u ruskoj Premijer ligi pobedom nad Jenisejom 2:0 u gostima.  Bane Ivanović opet kapiten, Dzjuba poveo Zenit do prvenca u novoj sezoni.  Jenisej odigrao hrabro, ali nije mogao više od časnog poraza.

Fudbal 29.07.2018 | 16:15
Ivanović kapiten Zenita - Krasnojarsk pao u finišu!
Tim iz Sankt Peterburga slavio je u Krasnojarsku golovima Artjoma Dzjube i Dalera Kuzjajeva u poslednjih deset minuta.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović je kao kapiten predvodio Zenit na ovom gostovanju.

U prvom kolu ruske PL slavili su još Spartak Moskva, Anži i Rostov, kasnije Krasnodar gostuje Rubinu, dok Lokomotiva igra u ponedeljak, a CSKA u utorak.

Titulu šampiona Rusije brane "Lokosi".

Mladen Krstajić mu je skinuo traku, Sergej Semak vratio, a Branislav Ivanović – sa bradom koja izgleda kao da je negovana još otkako je Srbija optuvala na Mundijal – uzvratio povevši Zenit do prvenstva u novoj sezoni prvenstva Rusije: na gostovanju kod Jeniseja 2:0 što je rezultat ostvaren mnogo teže no što se čini na prvi pogled.

Jenisej se naime predstavio u dobrom svetlu, hrabro je izašao na crtu mnogo kvalitetnijem protivniku, ali jednostavno nije imao snage da izdrži svih 90 minuta. Sav trud pao je u vodu u 81. minutu kada je posle velike gužve u kaznenom prostoru domaćeg tima lopta pala na nogu Artjoma Dzjube, a on se spretno snašao i pogodio nebranjeni deo mreže za vođstvo od 1:0.

Hladan tuš za fudbalere Jeniseja. Nisu uspeli da se otrgnu tog šoka. Samo četiri minuta kasnije sve je bilo gotovo. Dzjuba je opet obavio svoje, glavom prebacio loptu do Olega Šatova, ovaj je odložio doDalera Kuzjajeva, a on precizno gađao u pečatirao selidbu bodova u Sankt Peterburgu.

Poslednju titulu Zenit je osvojio još u sezoni 2014/2015, rešen je Semak da prekine taj post. Previše je Zenit ulagao da bi se zadovoljavao drugim ili trećim mestom na tabeli. I ove sezone ima najkvalitetniji tim u Rusiji. Morao bi sada da taj status opravda i na terenu.

Rusija 1, prvo kolo:

Subota:

Ural - Anži 0:1 (0:0)
/Anton 83/

Spartak Moskva - Orenburg 1:0 (1:0)
/Žigo 4/

Rostov - Ahmat 1:0 (1:0)
/Sigurdarson 45+1/

Nedelja:

Jenisej – Zenit 0:2 (0:2)
/Dzjuba 81, Kuzjajev 85/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar