Радоњић: Маштам о Лиги шампиона!

Крилни фудбалер Звезде за "Спортски журнал" причао о актуелним квалификацијама, Мундијалу, животу ван терена. . .

Фудбал 31.07.2018 | 18:00
Радоњић: Маштам о Лиги шампиона!
Немања Радоњић (22) у дресу Црвене звезде полако израста у фудбалера какав је најављивао да ће бити у млађим категоријама Партизана, пре него што је раним одласком у иностранство и мањком посвећености фудбалу дошао у опасност да у спорту за који има велики таленат, не уради ништа.

Овог лета био је учесник Светског првенства, а уторак је у мечу против Судуве (3:0) дао два гола, један изузетно леп, чиме је наговестио успон на још виши ниво.

Радоњић у интервјуу за "Спортски журнал" каже да индивидуалне амбиције и циљеве у потпуности подређује тимским.

"Не знам какав утисак стичу други, али верујте да не гледам себе као звезду и не издижем се изнад других. Увек сам део групе, волим да сам тамо где су сви. Можда и најмање причам у свлачионици".

Судува је значајним делом пређена препрека. У трећем претколу квалификација за Лигу шампиона "смеши" се Трнава, која има 2:0 против Легије и реванш на свом терену. Ако би били бољи и од првака Словачке, црвено-бели би се нашли на корак од Лиге шампиона, а имали би "у џепу" Лигу Европе.

"Очекивали смо АПОЕЛ, дошла је Судува. Мислили смо да ће у трећем колу бити Легија, а изгледа да ће бити Трнава. Можда у плеј-офу извучемо Селтик, а противник буде АЕК. Само нека је што лакше, има времена за максимално атрактивне утакмице, мада ни ово није лако. Боримо се за Лигу шампиона, а знамо да је успех и Лига Европе", каже Радоњић.

Када би могао да бира, крилни играч Звезде би у групној фази више волео да угости Кристијана Роналда и Јувентус, него Леа Месија и Барселону.

"Чујем да причају да је остарио и да не може више, а ја баш мислим да ће да разбије. Даће 40 голова у Серији А. Мада, највише бих волео да будемо у групи са Реалом, а да њих појача најбољи играч Мундијала, Еден Азар. Био је убедљиво најбољи у Русији, од млађих ми се свидело како је одиграо Анте Ребић... Ма, само да уђемо у Лигу шампиона, па није ни битно ко ће бити противник".

Радоњић је открио да много води рачуна шта једе и пије и да је проценат телесних масти свео са 11 на девет.

"Можда следећи пут буде седам одсто, као код Роналда. Осећам се баш спремно. Не једем пљескавице и пице, пијем углавном негазирану воду. Раније сам могао да једем 60 пута на дан, сада максимално два пута. Омиљено место за јело ми је клупски ресторан".

Репрезентативац Србије каже да му значи подршка менаџерске агенције, која га заступа од јануара 2017.

"Сели смо тада и договорили се. Осетио сам да ми је потребно да ме неко 'стегне' и помогне ми. Можда бих се променио и у другачијим околностима, али тешко. Поред мене је дечко који ме довози на тренинге и који ми је као брат. Погрешна су тумачења да ми је он обезбеђење, јер нисам неко коме је потребан чувар", истакао је Радоњић у разговору за "Журнал".

Генерални директор Звездан Терзић недавно је изјавио да је клуб имао понуду за Радоњића - шест милиона евра на папиру, осам милиона усмено, али да га током квалификација за Лигу шампиона не би продао ни за 15.

Можда 22-годишњи Нишлија заједно са саиграчима унесе у клупску касу управо толику суму, али не одласком са "Маракане", већ првим пласманом у групну фазу елитног такмичења! Знаће се најкасније за месец дана...

"Желим још лепих тренутака у Звезди. Знам да ће доћи и време за растанак, али сада маштам о Лиги шампиона и великим утакмицама на нашем стадиону".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сине

31.07.2018 16:33

Мастацес јос дуго али недај се мастање се не плаца.

ОДГОВОРИТЕ