Radonjić: Maštam o Ligi šampiona!

Krilni fudbaler Zvezde za "Sportski žurnal" pričao o aktuelnim kvalifikacijama, Mundijalu, životu van terena. . .

Fudbal 31.07.2018 | 18:00
Radonjić: Maštam o Ligi šampiona!
Nemanja Radonjić (22) u dresu Crvene zvezde polako izrasta u fudbalera kakav je najavljivao da će biti u mlađim kategorijama Partizana, pre nego što je ranim odlaskom u inostranstvo i manjkom posvećenosti fudbalu došao u opasnost da u sportu za koji ima veliki talenat, ne uradi ništa.

Ovog leta bio je učesnik Svetskog prvenstva, a utorak je u meču protiv Suduve (3:0) dao dva gola, jedan izuzetno lep, čime je nagovestio uspon na još viši nivo.

Radonjić u intervjuu za "Sportski žurnal" kaže da individualne ambicije i ciljeve u potpunosti podređuje timskim.

"Ne znam kakav utisak stiču drugi, ali verujte da ne gledam sebe kao zvezdu i ne izdižem se iznad drugih. Uvek sam deo grupe, volim da sam tamo gde su svi. Možda i najmanje pričam u svlačionici".

Suduva je značajnim delom pređena prepreka. U trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona "smeši" se Trnava, koja ima 2:0 protiv Legije i revanš na svom terenu. Ako bi bili bolji i od prvaka Slovačke, crveno-beli bi se našli na korak od Lige šampiona, a imali bi "u džepu" Ligu Evrope.

"Očekivali smo APOEL, došla je Suduva. Mislili smo da će u trećem kolu biti Legija, a izgleda da će biti Trnava. Možda u plej-ofu izvučemo Seltik, a protivnik bude AEK. Samo neka je što lakše, ima vremena za maksimalno atraktivne utakmice, mada ni ovo nije lako. Borimo se za Ligu šampiona, a znamo da je uspeh i Liga Evrope", kaže Radonjić.

Kada bi mogao da bira, krilni igrač Zvezde bi u grupnoj fazi više voleo da ugosti Kristijana Ronalda i Juventus, nego Lea Mesija i Barselonu.

"Čujem da pričaju da je ostario i da ne može više, a ja baš mislim da će da razbije. Daće 40 golova u Seriji A. Mada, najviše bih voleo da budemo u grupi sa Realom, a da njih pojača najbolji igrač Mundijala, Eden Azar. Bio je ubedljivo najbolji u Rusiji, od mlađih mi se svidelo kako je odigrao Ante Rebić... Ma, samo da uđemo u Ligu šampiona, pa nije ni bitno ko će biti protivnik".

Radonjić je otkrio da mnogo vodi računa šta jede i pije i da je procenat telesnih masti sveo sa 11 na devet.

"Možda sledeći put bude sedam odsto, kao kod Ronalda. Osećam se baš spremno. Ne jedem pljeskavice i pice, pijem uglavnom negaziranu vodu. Ranije sam mogao da jedem 60 puta na dan, sada maksimalno dva puta. Omiljeno mesto za jelo mi je klupski restoran".

Reprezentativac Srbije kaže da mu znači podrška menadžerske agencije, koja ga zastupa od januara 2017.

"Seli smo tada i dogovorili se. Osetio sam da mi je potrebno da me neko 'stegne' i pomogne mi. Možda bih se promenio i u drugačijim okolnostima, ali teško. Pored mene je dečko koji me dovozi na treninge i koji mi je kao brat. Pogrešna su tumačenja da mi je on obezbeđenje, jer nisam neko kome je potreban čuvar", istakao je Radonjić u razgovoru za "Žurnal".

Generalni direktor Zvezdan Terzić nedavno je izjavio da je klub imao ponudu za Radonjića - šest miliona evra na papiru, osam miliona usmeno, ali da ga tokom kvalifikacija za Ligu šampiona ne bi prodao ni za 15.

Možda 22-godišnji Nišlija zajedno sa saigračima unese u klupsku kasu upravo toliku sumu, ali ne odlaskom sa "Marakane", već prvim plasmanom u grupnu fazu elitnog takmičenja! Znaće se najkasnije za mesec dana...

"Želim još lepih trenutaka u Zvezdi. Znam da će doći i vreme za rastanak, ali sada maštam o Ligi šampiona i velikim utakmicama na našem stadionu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sine

31.07.2018 16:33

Mastaces jos dugo ali nedaj se mastanje se ne placa.

ODGOVORITE