Како изабрати бању у Србији према здравственом стању?

Погрешно одабрано место за одмор може да изазове здравствене проблеме, па је веома важно одлазак у бању планирати према обољењу које путник осећа.

Путовања 29.07.2018 | 13:30
Како изабрати бању у Србији према здравственом стању?
Тако, рецимо, људи са високим притиском не би требало да иду у туристичка места на високој надморској висини, већ у лечилишта која погодују њиховој дијагнози.

Богутовачка бања се налази близу Краљева и има три извора минералних вода, које се користе за пиће и купање. Најчешће болести које се овде успешно третирају су срце и крвни судови, гинеколошка обољења, неуролошка обољења, локомоторни систем и реуматизам.

Буковичка бања је, такође, идеална за људе који имају проблема са срцем и крвним судовима, поремећен метаболизам и неуролошка обољења. Налази се код Аранђеловца, у подножју планине Букуље.

Гамзиградска бања има термоминералне изворе температуре од 43 степена. Третира неколико болести као што су срце и крвни судови, локомоторни систем, неуролошка обољења и реуматизам.

Нишка бања је само десет километара удаљена од града, а има три стационара за госте. Лечи срце и крвне судове, респираторне болести и реуматизам, као и ортопедске болести.

Новопазарска бања има 14 издашних извора различитих температура и одлични су за срце и крвне судове, локомоторни систем, неуролошка обољења, реуматизам, незаразне болести коже.

Овчар бања је близу Чачка на 278 метара надморске висине, па је одлична за обољења срца и крвних судова, локомоторни систем, неуролошка обољења, реуматизам и незаразне болести коже.

Селтерс је иако близу Београда, права оаза здравља и лечи срце и крвне судове, локомоторни систем и реуматизам. Опремљена је и модерним велнес садржајима.

Стари Сланкамен је добар за оболеле од болести срца и крвних судова, локомоторни систем, неуролошка обољења и реуматизам.

Врњачка бања је позната по лечењу шећерне болести, али је добра и за срце и крвне судове, гастроинтестални тракт, гинеколошка обољења, метаболизам, неуролошка обољења и уринарни тракт, пишу "Новости".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Руза

29.07.2018 19:59

Није наведено да су све ефикасне у лијечењу ниског крвног притиска јер кад чујете колике су цијене боравка у њима притисак вам одмах скочи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упс

30.07.2018 11:15

Маестралан коментар. Успут, све и једна лијеци све. Да умреш од смијеха.

Name

Иван

30.07.2018 13:11

Да, ни безвезнијих мјеста ни већих цијена.

Name

Реалист

31.07.2018 07:03

Кад неко помену високе цијене српских бања. Недавно сам био у Овчар бањи поред Чачка. Улаз на бању за цијелодневно купање је само 300 динара (око 5КМ). Комплетан ручак са пићем око 10КМ. Отиђите мало у Словенију па онда причајте о високим цијенама бања.

ОДГОВОРИТЕ