Мурињо "на ивици": Матић оперисан, нема играча!

Менаџер Манчестер јунајтеда очајан после пораза од Ливерпула (1:4) у мечу Међународног купа шампиона.

Фудбал 29.07.2018 | 18:45
Мурињо "на ивици": Матић оперисан, нема играча!
Велики дерби између Манчестер јунајтеда и Ливерпула, одигран пред више од 100.000 гледалаца у Ен Арбору (Мичиген), у ноћи између суботе и недеље је припао чети Јиргена Клопа - 1:4 (1:1)!

Садио Мане био је стрелац из пенала у 28. минуту, три минута касније из слободног ударца је изједначио Андреас Переира, а "редси" су у последњих 25 минута - са Марком Грујићем у постави - напунили мрежу ривала.

Данијел Стариџ затресао је мрежу у 66. минуту, само што је ушао са клупе, Шеји Оџо у 74. минуту је искористио други пенал за Ливерпул, да би Џердан Шаћири "маказицама" у 82. поставио коначан резултат.

Иако је у питању био меч Међународног купа шампиона, такорећи пријатељска утакмица, менаџер Јунајтеда Жозе Мурињо деловао је као да су му све лађе потонуле.

Један од разлога је повреда - није навео каква - Немање Матића, због које ће репрезентативац Србије пропустити почетак сезоне!

"Матић је после Светског првенства и одмора отишао право на операцију. Задобио је повреду на Мундијалу, током паузе није успео да реши тај проблем и пропустиће почетак сезоне. Колико ће одсуствовати са терена, не знам", изјавио је португалски стручњак.

Мурињо је само открио да је Матић из Јунајтедовог кампа у САД био послат у Филаделфију, да га прегледа "врхунски специјалиста", који је одлучио да га одмах оперише. Одатле је српски "везиста" одлетео за Манчестер, где се налази на рехабилитацији.

Даље говорећи за клупску телевизију, трофејни стратег се пожалио на велики број играча одсутних због тога што су наступили у завршници Мундијала, мада то није све.

"У уторак играмо против Реала, а од играча имамо то што имамо", рекао је Мурињо, који је против Ливерпула обавио пет измена у другом полувремену, док је Јирген Клоп на другој страни заменио петорицу на полувремену и још шесторицу средином другог дела.

"Валенсија је предуго одмарао, вратио се неспреман и повредио се. Марсијал је добио дете - дивну, здраву бебу, хвала богу на томе - и требало је да се врати овде, али га нема. Зато Алексис Санчез и Мата морају на свакој утакмици да играју по 90 минута. Следи нам Реал, па Бајерн и тако идемо ка почетку сезоне".

И није то био крај Мурињовог излагања...

"Надам се само да ће момци, који су на заслуженом одмору, повести рачуна о себи и надам се да ће још неко урадити оно што су најавили Рашфорд и Џонс, а то значи да нам се прикључе који дан раније и да помогну тиму, јер ћемо иначе бити у невољи. Већина момака који играју ове пријатељске утакмице, сигурно неће играти када почне сезона. Неки неће бити ни у ширем избору. Чему нам онда служе ови мечеви".

Португалац је похвалио Ерика Бајлија, који је лакше повређен, али је "ускочио" у стартну поставу када је Крис Смолинг током загревања осетио бол.

"На своју одговорност је одлучио да заигра, јер није желео да остави петорицу клинаца позади да се боре са Салахом, Манеом и компанијом. Док смо имали 'горива', парирали смо им. Било је 1:1 до 65. минута. Ерера, Мата, Алексис, Дармијан, то су момци којима тренутно располажем. Нису могли да пруже више".

Јунајтед и Реал састаће се у Мајамију, а окршај са Бајерном заказан је за 5. август на "Алијанц арени". Пет дана касније, "црвени ђаволи" ће на отварању Премијер лиге 2018/19 дочекати Лестер.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар