Murinjo "na ivici": Matić operisan, nema igrača!

Menadžer Mančester junajteda očajan posle poraza od Liverpula (1:4) u meču Međunarodnog kupa šampiona.

Fudbal 29.07.2018 | 18:45
Murinjo "na ivici": Matić operisan, nema igrača!
Veliki derbi između Mančester junajteda i Liverpula, odigran pred više od 100.000 gledalaca u En Arboru (Mičigen), u noći između subote i nedelje je pripao četi Jirgena Klopa - 1:4 (1:1)!

Sadio Mane bio je strelac iz penala u 28. minutu, tri minuta kasnije iz slobodnog udarca je izjednačio Andreas Pereira, a "redsi" su u poslednjih 25 minuta - sa Markom Grujićem u postavi - napunili mrežu rivala.

Danijel Staridž zatresao je mrežu u 66. minutu, samo što je ušao sa klupe, Šeji Odžo u 74. minutu je iskoristio drugi penal za Liverpul, da bi Džerdan Šaćiri "makazicama" u 82. postavio konačan rezultat.

Iako je u pitanju bio meč Međunarodnog kupa šampiona, takoreći prijateljska utakmica, menadžer Junajteda Žoze Murinjo delovao je kao da su mu sve lađe potonule.

Jedan od razloga je povreda - nije naveo kakva - Nemanje Matića, zbog koje će reprezentativac Srbije propustiti početak sezone!

"Matić je posle Svetskog prvenstva i odmora otišao pravo na operaciju. Zadobio je povredu na Mundijalu, tokom pauze nije uspeo da reši taj problem i propustiće početak sezone. Koliko će odsustvovati sa terena, ne znam", izjavio je portugalski stručnjak.

Murinjo je samo otkrio da je Matić iz Junajtedovog kampa u SAD bio poslat u Filadelfiju, da ga pregleda "vrhunski specijalista", koji je odlučio da ga odmah operiše. Odatle je srpski "vezista" odleteo za Mančester, gde se nalazi na rehabilitaciji.

Dalje govoreći za klupsku televiziju, trofejni strateg se požalio na veliki broj igrača odsutnih zbog toga što su nastupili u završnici Mundijala, mada to nije sve.

"U utorak igramo protiv Reala, a od igrača imamo to što imamo", rekao je Murinjo, koji je protiv Liverpula obavio pet izmena u drugom poluvremenu, dok je Jirgen Klop na drugoj strani zamenio petoricu na poluvremenu i još šestoricu sredinom drugog dela.

"Valensija je predugo odmarao, vratio se nespreman i povredio se. Marsijal je dobio dete - divnu, zdravu bebu, hvala bogu na tome - i trebalo je da se vrati ovde, ali ga nema. Zato Aleksis Sančez i Mata moraju na svakoj utakmici da igraju po 90 minuta. Sledi nam Real, pa Bajern i tako idemo ka početku sezone".

I nije to bio kraj Murinjovog izlaganja...

"Nadam se samo da će momci, koji su na zasluženom odmoru, povesti računa o sebi i nadam se da će još neko uraditi ono što su najavili Rašford i Džons, a to znači da nam se priključe koji dan ranije i da pomognu timu, jer ćemo inače biti u nevolji. Većina momaka koji igraju ove prijateljske utakmice, sigurno neće igrati kada počne sezona. Neki neće biti ni u širem izboru. Čemu nam onda služe ovi mečevi".

Portugalac je pohvalio Erika Bajlija, koji je lakše povređen, ali je "uskočio" u startnu postavu kada je Kris Smoling tokom zagrevanja osetio bol.

"Na svoju odgovornost je odlučio da zaigra, jer nije želeo da ostavi petoricu klinaca pozadi da se bore sa Salahom, Maneom i kompanijom. Dok smo imali 'goriva', parirali smo im. Bilo je 1:1 do 65. minuta. Erera, Mata, Aleksis, Darmijan, to su momci kojima trenutno raspolažem. Nisu mogli da pruže više".

Junajted i Real sastaće se u Majamiju, a okršaj sa Bajernom zakazan je za 5. avgust na "Alijanc areni". Pet dana kasnije, "crveni đavoli" će na otvaranju Premijer lige 2018/19 dočekati Lester.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar