Звездан Терзић поново о дугу...

Приходовали смо 35. 000. 000 евра, Марфин нам отписала пет милиона! „Дуг је сада око 28-29 милиона“, поручио је први оперативац Црвене звезде у разговору за Блиц.

Фудбал 29.07.2018 | 17:45
Звездан Терзић поново о дугу...
Прошлогодишњи успеси на међународној сцени навијачима Црвене звезде скренули су мисли са, безмало, деценију неизбежне теме – дуга клуба. Међутим, то су подаци који и даље голицају фаноце црвено-белих.

Посебно што је најтрофејнији срспки клуб коначно почео да зарађује новце од трансфера и европских успеха. Међутим и даље кубури са празном касом... О тој теми је у великом интервју за Блиц говорио и први оперативац Црвене звезде Звездан Терзић.

„Тренутни дуг је око 28-29 милиона евра. Ми смо имали огромне приходе када сам 2014.године дошао на ово место. Рекао сам да ми не требају паре, само време. Знам шта европско тржиште препознаје и хоће и знам шта треба да произведемо и нудимо том тржишту, а то су млади иквалитетни играчи. А треба време да их створиш и није лако стварати такве фудбалере. Продавати их, а истовремено очувати сопствену супстанцу и правити резултат. Ми смо имали огромне приходе, само прошле године смо приходовали око 35 милиона евра“, рекао је Терзић у разговору за Блиц.

Објаснио је... Тачније такстативно набројао приходе.

„Продали смо браћу Илић Манчестер Ситију за пет милиона , Боаћија за 5,5, Пешића за четири милиона, приходовали смо шест милиона од бонуса УЕФА, четири милиона од улазница. Ми смо искористили и законске могућности и тржишне услове. Било је ту неког старог дуга који смо, где нам је закон дозвољавао, једнострано отписали. С друге стране, у највећој мери смо се издоговарали са повериоцима којима нисмо исплаћивали сто посто потраживања, него смо се договарали од случаја до случаја. Тако смо, примера ради, исплатили шест милиона евра дуга кипарској Марфин банци“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар