Zvezdan Terzić ponovo o dugu...

Prihodovali smo 35. 000. 000 evra, Marfin nam otpisala pet miliona! „Dug je sada oko 28-29 miliona“, poručio je prvi operativac Crvene zvezde u razgovoru za Blic.

Fudbal 29.07.2018 | 17:45
Zvezdan Terzić ponovo o dugu...
Prošlogodišnji uspesi na međunarodnoj sceni navijačima Crvene zvezde skrenuli su misli sa, bezmalo, deceniju neizbežne teme – duga kluba. Međutim, to su podaci koji i dalje golicaju fanoce crveno-belih.

Posebno što je najtrofejniji srspki klub konačno počeo da zarađuje novce od transfera i evropskih uspeha. Međutim i dalje kuburi sa praznom kasom... O toj temi je u velikom intervju za Blic govorio i prvi operativac Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

„Trenutni dug je oko 28-29 miliona evra. Mi smo imali ogromne prihode kada sam 2014.godine došao na ovo mesto. Rekao sam da mi ne trebaju pare, samo vreme. Znam šta evropsko tržište prepoznaje i hoće i znam šta treba da proizvedemo i nudimo tom tržištu, a to su mladi ikvalitetni igrači. A treba vreme da ih stvoriš i nije lako stvarati takve fudbalere. Prodavati ih, a istovremeno očuvati sopstvenu supstancu i praviti rezultat. Mi smo imali ogromne prihode, samo prošle godine smo prihodovali oko 35 miliona evra“, rekao je Terzić u razgovoru za Blic.

Objasnio je... Tačnije takstativno nabrojao prihode.

„Prodali smo braću Ilić Mančester Sitiju za pet miliona , Boaćija za 5,5, Pešića za četiri miliona, prihodovali smo šest miliona od bonusa UEFA, četiri miliona od ulaznica. Mi smo iskoristili i zakonske mogućnosti i tržišne uslove. Bilo je tu nekog starog duga koji smo, gde nam je zakon dozvoljavao, jednostrano otpisali. S druge strane, u najvećoj meri smo se izdogovarali sa poveriocima kojima nismo isplaćivali sto posto potraživanja, nego smo se dogovarali od slučaja do slučaja. Tako smo, primera radi, isplatili šest miliona evra duga kiparskoj Marfin banci“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar