Сапуница је близу краја!

Сапуница Милан – Јуве – Бонући – Калдара – Игуаин – Челси је близу краја! Пропада све? Како ће бити решена једна од већих трансфер прича овог лета?

Фудбал 31.07.2018 | 00:00
Сапуница је близу краја!
Леонардо Бонући жели у Јувентус и Јувентус жели њега. Милан нема ништа против и жели Матију Калдару. Јувентус је после нећкања прихватио да пусти Калдару у Милан, али уз обавезу да и Игуаин крене тамо. Милан жели Игуаина, али су проблем финансије. Челси је желео Игуаина и Руганија пре Милана, а сада желиКалдару. И могао би да блокира цео посао око повратка Бонућија у Торино.  

Драма у којој се врте три клуба и три играча је добила нову епизоду...

Челси више није заинетерсован за довођење Игуаина и(ли) Руганија, али је зато озбиљно загризао за МатијуКалдару. А Калдара је услов да Милан пусти Бонућија натраг у Пијемонт.

Моћна Челсијева директорка Марина Грановскаја се јуче сусрела са Јувентусовим спортским директоромФабијом Паратићијем у Ници. уместо очекиваних понуда за Игуаина и Руганија, дошла је са понудом од 40.000.000 евра за Калдару који је очигледно један од најтраженијих штопера Европе.

Јуве га је капарисао из Аталанте пре годину и по дана и направио погодак. Иако се млади дефанзивац тек овог лета прикључио Бјанконерима и није одиграо ниједан званичан меч за њих, могао би да им донесе огромну зараду. Додуше, он није ни био планиран за продају због чега је прво одбијена понуда Борусије Дортмунд од 45.000.000 евра. Јувентус је у Калдари видео наследника Барзаљија и штопера за будућност... И зато је планирао да прода Руганија у Челси јер је Каладрин потенцијал оцењен као већи одРуганијевог.

Челси је хтео Руганија, Сари је хтео опет момка којег је лансирао у Емполију, али није дошло до договора јер је Јуве тражио превеликих 50.000.000 евра и плавци су одустали. Као и од Игуаина којег је Јуве ценио на 60.000.000 европских новчаница.

У том тренутку је све пореметила жеља Леа Бонућија да се врати у Јувентус. Када се појавила та опција, Јувентус је морао да мења стратегију. Милан је од почетка инсистирао на трампи „глава за главу“ у којој би Калдара заменио Бонућија.  Јуве се на поечтку опирао, али како је у међувремену пропао трансферРуганија у Челси тако је и са калдариног имена скинута етикета „није на продају“. Почели су преговори са Росонерима и два клуба су скоро па постигли договор. Јувентусов услов је био да Милан узме и ГонзалаИгуаина.

Ту се појавио први проблем јер Милан није желео да плати 55.000.000 евра за Аргентинца, а други је биоПипитина висока зарада. Први проблем је решен договором о позајмици која би Росонере коштала између 15.000.000 и 20.000.000 евра уз опцију да откупе играча за додатних 35.000.000 евра. Други проблем би се решио одласком Бонућија који попут Игуаина зарађује 7.500.000 евра по сезони. Милан би растеретио клупски буџет за довођење Игуаина и требало је да Аргентинац пристане на још неке ситне компромисе и да одустане од неких бонуса.

А онда је у игру ускочио Челси и понудио 40.000.000 евра за Калдару. Ако млади штопер оде у Лондон, нема ништа од повратка Бонућија јер главни услов Милановог директора Леонарда је да добије Калдару. БезКалдаре нема ни повртка Бонућија у Јуве. А Стара дама би можда испуцала и последњу шансу да се решиИгуаина.

У трампи са Миланом би Калдара био процењен на нешто више од 30.000.000 евра колико је и Бонућијевавредност. Челси нуде Јувентусу више пара, али Стара дама ризикује да због којег милиона више остане безБонућија и заглаваљена са Игуаином.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар