Sapunica je blizu kraja!

Sapunica Milan – Juve – Bonući – Kaldara – Iguain – Čelsi je blizu kraja! Propada sve? Kako će biti rešena jedna od većih transfer priča ovog leta?

Fudbal 31.07.2018 | 00:00
Sapunica je blizu kraja!
Leonardo Bonući želi u Juventus i Juventus želi njega. Milan nema ništa protiv i želi Matiju Kaldaru. Juventus je posle nećkanja prihvatio da pusti Kaldaru u Milan, ali uz obavezu da i Iguain krene tamo. Milan želi Iguaina, ali su problem finansije. Čelsi je želeo Iguaina i Ruganija pre Milana, a sada želiKaldaru. I mogao bi da blokira ceo posao oko povratka Bonućija u Torino.  

Drama u kojoj se vrte tri kluba i tri igrača je dobila novu epizodu...

Čelsi više nije zainetersovan za dovođenje Iguaina i(li) Ruganija, ali je zato ozbiljno zagrizao za MatijuKaldaru. A Kaldara je uslov da Milan pusti Bonućija natrag u Pijemont.

Moćna Čelsijeva direktorka Marina Granovskaja se juče susrela sa Juventusovim sportskim direktoromFabijom Paratićijem u Nici. umesto očekivanih ponuda za Iguaina i Ruganija, došla je sa ponudom od 40.000.000 evra za Kaldaru koji je očigledno jedan od najtraženijih štopera Evrope.

Juve ga je kaparisao iz Atalante pre godinu i po dana i napravio pogodak. Iako se mladi defanzivac tek ovog leta priključio Bjankonerima i nije odigrao nijedan zvaničan meč za njih, mogao bi da im donese ogromnu zaradu. Doduše, on nije ni bio planiran za prodaju zbog čega je prvo odbijena ponuda Borusije Dortmund od 45.000.000 evra. Juventus je u Kaldari video naslednika Barzaljija i štopera za budućnost... I zato je planirao da proda Ruganija u Čelsi jer je Kaladrin potencijal ocenjen kao veći odRuganijevog.

Čelsi je hteo Ruganija, Sari je hteo opet momka kojeg je lansirao u Empoliju, ali nije došlo do dogovora jer je Juve tražio prevelikih 50.000.000 evra i plavci su odustali. Kao i od Iguaina kojeg je Juve cenio na 60.000.000 evropskih novčanica.

U tom trenutku je sve poremetila želja Lea Bonućija da se vrati u Juventus. Kada se pojavila ta opcija, Juventus je morao da menja strategiju. Milan je od početka insistirao na trampi „glava za glavu“ u kojoj bi Kaldara zamenio Bonućija.  Juve se na poečtku opirao, ali kako je u međuvremenu propao transferRuganija u Čelsi tako je i sa kaldarinog imena skinuta etiketa „nije na prodaju“. Počeli su pregovori sa Rosonerima i dva kluba su skoro pa postigli dogovor. Juventusov uslov je bio da Milan uzme i GonzalaIguaina.

Tu se pojavio prvi problem jer Milan nije želeo da plati 55.000.000 evra za Argentinca, a drugi je bioPipitina visoka zarada. Prvi problem je rešen dogovorom o pozajmici koja bi Rosonere koštala između 15.000.000 i 20.000.000 evra uz opciju da otkupe igrača za dodatnih 35.000.000 evra. Drugi problem bi se rešio odlaskom Bonućija koji poput Iguaina zarađuje 7.500.000 evra po sezoni. Milan bi rasteretio klupski budžet za dovođenje Iguaina i trebalo je da Argentinac pristane na još neke sitne kompromise i da odustane od nekih bonusa.

A onda je u igru uskočio Čelsi i ponudio 40.000.000 evra za Kaldaru. Ako mladi štoper ode u London, nema ništa od povratka Bonućija jer glavni uslov Milanovog direktora Leonarda je da dobije Kaldaru. BezKaldare nema ni povrtka Bonućija u Juve. A Stara dama bi možda ispucala i poslednju šansu da se rešiIguaina.

U trampi sa Milanom bi Kaldara bio procenjen na nešto više od 30.000.000 evra koliko je i Bonućijevavrednost. Čelsi nude Juventusu više para, ali Stara dama rizikuje da zbog kojeg miliona više ostane bezBonućija i zaglavaljena sa Iguainom.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar