Године пролазе, љубав траје - Пизаро опет у Вердеру!

Ветеран потписао уговор на годину дана.  Њихова веза је нераскидива! И четврти пут заједно.  Клаудио Пизаро опет у Вердеру из Бремена.

Фудбал 31.07.2018 | 17:00
Године пролазе, љубав траје - Пизаро опет у Вердеру!
Четврти пут у богатој каријери Перуанац Клаудио Пизаро се вратио у Вердер. Прекаљени 39-годишњи голгетер потписао је данас једногодишњи уговор са клубом из Бремена после епизоде у Келну која се завшила трагично селидбом Јарчева у нижи ранг.

Популарни Пиза, који је у каријери носио и дресове Бајерна и Челсија, сматра се живом легендом Вердера у чијем је дресу у претходна четири наврата забележио 206 наступа и 104 погодака.

Пизаро ће бити подршка млађим фудбалерима попут Крузеа, Харника и Јапанца Осака, а може и да улети када буде требало с клупе.

"Овде се осећам као код куће и за мене је било најбоље да се вратим у свој клуб", истакао је Пизаро.

Перуанац је седмо летње појачање Вердера, а пре њега у клуб са Везера су стигли: Дејви Класен(Евертон), Јуја Осако (Келн), Феликс Беђимо (Ђургарден), Мартин Харник (Хановер), Јан-Никлас Бесте(Дортмунд) и Кевин Мовалд (Нирнберг). 

Клаудио Пизаро је по четврти пут у каријери потписао за Вердер Бремен! Заправо, пети, ако рачунамо да је по истеку позајмице из Челсија, 2009. године, остао у немачком бундеслигашу...

Искусни Перуанац овај пут долази из Келна, који је прошле сезоне изгубио прволигашки статус, а најавио је и да ће му једногодишњи уговор који је потписао бити последњи у каријери.

"Пресрећан сам због могућности да поново играм за Вердер и зато што ћу завршити каријеру у свом првом европском клубу", изјавио је Пизаро, који 3. октобра пуни 40 година.

Он је 1999. године стигао у Вердер из Алијанца Лиме, а 2001. је прешао у Бајерн Минхен. Потом је 2007. отишао у Челси, али се није наиграо у лондонском клубу. Прво је уследила позајмица, па повратак у Вердер из којег је 2012. опет прешао у Бајерн. У Бремен се вратио 2015, а прошлу сезону је провео у Келну.

Током бундеслигашке каријере, Клаудио Пизаро је освојио шест титула (све као играч Бајерна). ж

У Вердеру верују да ће својим искуством помоћи тиму током предстојеће сезоне.

"Спреман је и верујем да ће нам помоћи током сезоне, верујем да ће имати своје моменте. Он је легенда клуба, уверен сам да ће допринети својим искуством, позитивном енергијом и жељом за успехом", изјавио је тренер Флоријан Кохфелд.

Вердер је прошле сезоне био 11. на табели Бундеслиге.

Извор: Моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар