Godine prolaze, ljubav traje - Pizaro opet u Verderu!

Veteran potpisao ugovor na godinu dana.  Njihova veza je neraskidiva! I četvrti put zajedno.  Klaudio Pizaro opet u Verderu iz Bremena.

Fudbal 31.07.2018 | 17:00
Godine prolaze, ljubav traje - Pizaro opet u Verderu!
Četvrti put u bogatoj karijeri Peruanac Klaudio Pizaro se vratio u Verder. Prekaljeni 39-godišnji golgeter potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa klubom iz Bremena posle epizode u Kelnu koja se zavšila tragično selidbom Jarčeva u niži rang.

Popularni Piza, koji je u karijeri nosio i dresove Bajerna i Čelsija, smatra se živom legendom Verdera u čijem je dresu u prethodna četiri navrata zabeležio 206 nastupa i 104 pogodaka.

Pizaro će biti podrška mlađim fudbalerima poput Kruzea, Harnika i Japanca Osaka, a može i da uleti kada bude trebalo s klupe.

"Ovde se osećam kao kod kuće i za mene je bilo najbolje da se vratim u svoj klub", istakao je Pizaro.

Peruanac je sedmo letnje pojačanje Verdera, a pre njega u klub sa Vezera su stigli: Dejvi Klasen(Everton), Juja Osako (Keln), Feliks Beđimo (Đurgarden), Martin Harnik (Hanover), Jan-Niklas Beste(Dortmund) i Kevin Movald (Nirnberg). 

Klaudio Pizaro je po četvrti put u karijeri potpisao za Verder Bremen! Zapravo, peti, ako računamo da je po isteku pozajmice iz Čelsija, 2009. godine, ostao u nemačkom bundesligašu...

Iskusni Peruanac ovaj put dolazi iz Kelna, koji je prošle sezone izgubio prvoligaški status, a najavio je i da će mu jednogodišnji ugovor koji je potpisao biti poslednji u karijeri.

"Presrećan sam zbog mogućnosti da ponovo igram za Verder i zato što ću završiti karijeru u svom prvom evropskom klubu", izjavio je Pizaro, koji 3. oktobra puni 40 godina.

On je 1999. godine stigao u Verder iz Alijanca Lime, a 2001. je prešao u Bajern Minhen. Potom je 2007. otišao u Čelsi, ali se nije naigrao u londonskom klubu. Prvo je usledila pozajmica, pa povratak u Verder iz kojeg je 2012. opet prešao u Bajern. U Bremen se vratio 2015, a prošlu sezonu je proveo u Kelnu.

Tokom bundesligaške karijere, Klaudio Pizaro je osvojio šest titula (sve kao igrač Bajerna). ž

U Verderu veruju da će svojim iskustvom pomoći timu tokom predstojeće sezone.

"Spreman je i verujem da će nam pomoći tokom sezone, verujem da će imati svoje momente. On je legenda kluba, uveren sam da će doprineti svojim iskustvom, pozitivnom energijom i željom za uspehom", izjavio je trener Florijan Kohfeld.

Verder je prošle sezone bio 11. na tabeli Bundeslige.

Izvor: Mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar