Бољи услови за магарце и мазге на Санторинију

Власти грчког острва Санторини одлучиле су да заштите мазге и магарце који по пакленој врућини носе туристе по узбрдицама острва. Осим што ће животиње морати да имају ограничено „радно време“ и терет, власници ће морати да им обезбеде и храну, освежење и паузе неколико пута дневно.

Занимљивости 29.07.2018 | 13:09
Бољи услови за магарце и мазге на Санторинију
Након што се на друштвеним мрежама појавио снимак газде који туче свог магарца, у петак је организован протестни скуп који се завршио метежом, а када су се страсти примириле, власти су објавиле низ мера за заштиту магараца.

Животињама ће убудуће морати да буде осигурано довољно хране и воде, као и одмор у хладу, док ће њихови радни сати и носиви терет бити ограничени, а власници који то не поштују биће кажњени.

Санторини, острво које се уздиже у вулканском кратеру стотину метара изнад мора и познато је по белим кућама, последњих година тешко се носи са све већом навалом туриста.

Власти су стога увеле ограничење у броју крузера који ту могу пристати и у броју долазака на острво.

Такође, проблем са којим се магарци и мазге током сезоне суочавају свакодневно је и тежина туриста који су све чешће гојазни. Један од начина на који локално становништво планира да се избори са тим је узгој посебне комбинације магарца и снажније мазге.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милорад валисавце гледај и цитај ово

30.07.2018 06:28

Боље стите магарце и мазге него раднике Републике Српске. Биједна владо Милокрада Додика . Угледај се ако ниста на ово .

ОДГОВОРИТЕ