СЛС: Звездин највећи изазов, Партизан под морањем!

Фудбалери Црвене звезде и Партизана ретко играју у истом термину, али је такав случај са другим колом Суперлиге Србије.  

Фудбал 29.07.2018 | 14:00
СЛС: Звездин највећи изазов, Партизан под морањем!
Црвено-бели дочекују у дербију рунде нишки Раднички, док Партизан опет гостује у Сурдулици, овај пут Динаму из Врања.

Обе утакмице на програму су од 19 часова.

Звезду чека највећи изазов на "Рајку Митићу"у досадашњем делу сезоне, јер летонски Спартакс, потом Динамо и онда Судува нису имали ни најмање шанси – 2:0, 3:0, 3:0.

С друге стране, Раднички "у глави" вероватно пре свега има реванш са Макабијем у четвртак на "Чаиру", јер Нишлије имају два гола заостатка из Израела.

Звезда за Раднички: Стојиљковић и Маракана – коначно упознавање! Црвено-бели вечерас (19 часова) дочекују Раднички у европском дербију другог кола Суперлиге.

Дерби другог кола Суперлиге Србије имаће европски шмек. Црвена звезда дочекује Раднички из Ниша (19 часова) у благо еуфоричном расположењу после одличне игре и убедљиве победе над Судувом. Црвено-бели су против литванског представника частили навијаче ефектним головима (Радоњић и Ебесилио), а вечерас их очекује једнако деликатан задатак. Без обзира што су Нишлије уморне од меча против Макабија и дугог пута из Израела.

Оба тима ће размишљати о реваншима, биће можда и уморна, али Владан Милојевић и Ненад Лалатовић имају широк кадар и могуће је да промешају карте. Вечерашњи дуел означиће коначно упознавање Николе Стојиљковића и Маракане. Пројектовани први нападач Црвене звезде повредио се на припремама у Аустрији, потом је обновио повреду током дуела са Спартаксом... Против Радничког ће имати шансу да покаже може ли Владан Милојевић да га користи у предстојећим утакмицама квалификација за Лигу шампиона.

„Поред Стојиљковића спреман је и Срнић. Биће у конкуренцији“, поручио је Владан Милојевић.

Поред Срнића на крилној позицији се очекује Милан Јевтовић. Ту ће бити и Лоренцо Ебесилио коме су утакмице потребне како би достигао оптималан ниво форме. Српски шампион је одлично стартовао ове сезоне. На сва четири званична меча није примио гол, рачунајући и припремне утакмице Милан Борјан и Зоран Поповић су само једном вадили лопту из мреже на претходних осам сусрета.

Не рачунајући гостовања у Тел Авиву Раднички је у мини серији од три победе и важи за фаворита када је реч о месту које и наредне сезоне обезбеђује учешће у Европи.

„Очекивања од нас су стално велика, тражи се да стално играмо на победу... Биће тешко, тек јуче смо допутовали у Београд из Израела. Играли смо у нехуманим условима. Приметно је да смо уморни. Жао ми је што нећемо моћи да се прикажемо београдској пулбици у најбољем издању. Имамо и кадровске проблеме“, поручио је Ненад Лалатовић.

Црвено-бели су у невероватној серији од осам победа над нааредним ривалом. Нишлије су претходни пут одолеле црвено-белима 31.јула 2015.године када је на Маракани било 1:1. Од тада Звезда лако решава мечеве у своју корист, а занимљиво је да на свим мечевима дошло 3+.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ (19 ЧАСОВА, ТВ АРЕНА)

Стадион: Маракана

Судија: Игор Стојиљковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Борјан – Гобељић, Дегенек, Савић, Родић – Јованчић, Крстичић, Срнић, Ебесилио, Јевтовић – Стојиљковић.

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Живковић – Тодоровски, Бондаренко, Панков, Станковић – Нома, Мићић – Станисављевић, А. Јовановић, Стојановић – Мркић.

У међувремену, Партизан мора да се фокусира и победи у Сурдулици јер је већ посрнуо на премијери шампионата, а црно-бели су већ под притиском јер на реванш Тракају у квалификацијама за Лигу Европе "носе" само 1:0 из Хумске.

Динамо је убедљиво поражен од Звезде на свом дебију у Суперлиги, па нема сумње да ће Врањанци бити изузетно мотивисани да против црно-белих освоје први бод у елитном рангу.

Партизан на месту страдања: Сад стварно не сме да буде грешке. Црно-бели под притиском морања у вечерашњем мечу против Динама из Врања (19 часова).

Пораз од Радника, затим мршава партија против Тракаија. Почетак је сезоне, али фитиљ Партизанових права на грешку је одавно изгорео. На месту прошлонедељног страдања, на стадиону Радника, црно-бели просто морају да победе Динамо из Врања (19 часова).

Три бода намећу се као једина опција због смиривања трусног тла у Хумској. Због тога Мирослав Ђукићнеће много експериментисати. Шансу ће добити готово идентичан тим који је имао проблеме, али на крају извојевао више него заслужену победу у судару са литванским представником.

То значи да ћемо поново у нешто офанзивнијој улози видети Данила Пантића, коме ће у креацији помагатиЂорђе Ивановић и Сејдуба Сума. Иза њих ће играти Саша Здјелар и Небојша Косовић.

Црно-бели су у претходном периоду имали много проблема са дефанзивном орјентисаним ривалима. Баш због тога је Мирослав Ђукић био одмерен у најави меча.

„Мучимо се против затворених одбрана. Против Динама се и Црвена звезда мучила. Постигла је гол тек у 41.минуту после одбијене лопте и корнера. Динамо је јако чврст ривал“, рекао је Мирослав Ђукић.

Одбрана Партизана је сачувала мрежу у свим европским утакмицама ове сезоне. Поклекла је против Радника. Међутим, Ђукић апострофира учинак Шпанца Валијентеа.

„Он је био најбољи против Литванаца. Ниједном није имао три додира, највише два, 80 одство један. Убрзава игру, ривал не може да се постави. Ако ви примите лопту, па се заградите, окренете, противник затвори све просторе“, појаснио је Ђукић.

Са друге стране за Врањанце вечерашњи дуел има префикс историјског. Тренер Драган Антић, популарни Рецко, је оптимиста.

„Партизан има јаку екипу, али приметно је да су у благој кризи. Са друге стране и ми полако формирамо тим и тражимо појачања. Поједини играчи су нам се прикључили пре две седмице, сада су се двојица повредила. Међутим, нећемо се унапред предати“, рекао је Драган Антић.

ДИНАМО – ПАРТИЗАН (19 ЧАСОВА, ТВ Арена)

Стадион: Радника

Судија: Новица Анђеловски

ДИНАМО (4-2-3-1): У-Ђурић – Н.Ђурић, Тасић, Лалатовић, Вукајловић – Окомијан, Недељковић, Антић, Димитров, Сићовић – Сурака.

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић – Енаке, Н.Р.Милетић, Валијенте, Н.Г.Милетић – Косовић, Здјелар, Ивановић, Пантић, Сума - Рикардо.

У недељу се игра још једна утакмица другог кола СЛ, Бачка дочекује Спартак из Суботице који је у еуфорији након импресивне победе над прашком Спартком 2:0 у Европи.

Овај меч почиње у 17х.

Суперлига Србије – друго коло:

17:00 Бачка – Спартак Суботица
19:00 Динамо Врање – Партизан
19:00 Црвена звезда – Раднички Ниш

Субота:

Земун – Војводина 1:1 (0:0)
Фофана 84 – Симић 90+8

Младост Лучани – Радник Сурдулица 1:0 (0:0)
Радивојевић 51

Рад – Чукарички 0:3 (0:1)
Овусу 35, Стојановић 73, Доцић 86

Мачва – Напредак 1:0 (1:0)
Гигић 32

Пролетер – Вождовац 2:1 (0:0)
Миросављев 48, Човић 87 – Ступаревић 61

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар