SLS: Zvezdin najveći izazov, Partizan pod moranjem!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana retko igraju u istom terminu, ali je takav slučaj sa drugim kolom Superlige Srbije.  

Fudbal 29.07.2018 | 14:00
SLS: Zvezdin najveći izazov, Partizan pod moranjem!
Crveno-beli dočekuju u derbiju runde niški Radnički, dok Partizan opet gostuje u Surdulici, ovaj put Dinamu iz Vranja.

Obe utakmice na programu su od 19 časova.

Zvezdu čeka najveći izazov na "Rajku Mitiću"u dosadašnjem delu sezone, jer letonski Spartaks, potom Dinamo i onda Suduva nisu imali ni najmanje šansi – 2:0, 3:0, 3:0.

S druge strane, Radnički "u glavi" verovatno pre svega ima revanš sa Makabijem u četvrtak na "Čairu", jer Nišlije imaju dva gola zaostatka iz Izraela.

Zvezda za Radnički: Stojiljković i Marakana – konačno upoznavanje! Crveno-beli večeras (19 časova) dočekuju Radnički u evropskom derbiju drugog kola Superlige.

Derbi drugog kola Superlige Srbije imaće evropski šmek. Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Niša (19 časova) u blago euforičnom raspoloženju posle odlične igre i ubedljive pobede nad Suduvom. Crveno-beli su protiv litvanskog predstavnika častili navijače efektnim golovima (Radonjić i Ebesilio), a večeras ih očekuje jednako delikatan zadatak. Bez obzira što su Nišlije umorne od meča protiv Makabija i dugog puta iz Izraela.

Oba tima će razmišljati o revanšima, biće možda i umorna, ali Vladan Milojević i Nenad Lalatović imaju širok kadar i moguće je da promešaju karte. Večerašnji duel označiće konačno upoznavanje Nikole Stojiljkovića i Marakane. Projektovani prvi napadač Crvene zvezde povredio se na pripremama u Austriji, potom je obnovio povredu tokom duela sa Spartaksom... Protiv Radničkog će imati šansu da pokaže može li Vladan Milojević da ga koristi u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Pored Stojiljkovića spreman je i Srnić. Biće u konkurenciji“, poručio je Vladan Milojević.

Pored Srnića na krilnoj poziciji se očekuje Milan Jevtović. Tu će biti i Lorenco Ebesilio kome su utakmice potrebne kako bi dostigao optimalan nivo forme. Srpski šampion je odlično startovao ove sezone. Na sva četiri zvanična meča nije primio gol, računajući i pripremne utakmice Milan Borjan i Zoran Popović su samo jednom vadili loptu iz mreže na prethodnih osam susreta.

Ne računajući gostovanja u Tel Avivu Radnički je u mini seriji od tri pobede i važi za favorita kada je reč o mestu koje i naredne sezone obezbeđuje učešće u Evropi.

„Očekivanja od nas su stalno velika, traži se da stalno igramo na pobedu... Biće teško, tek juče smo doputovali u Beograd iz Izraela. Igrali smo u nehumanim uslovima. Primetno je da smo umorni. Žao mi je što nećemo moći da se prikažemo beogradskoj pulbici u najboljem izdanju. Imamo i kadrovske probleme“, poručio je Nenad Lalatović.

Crveno-beli su u neverovatnoj seriji od osam pobeda nad naarednim rivalom. Nišlije su prethodni put odolele crveno-belima 31.jula 2015.godine kada je na Marakani bilo 1:1. Od tada Zvezda lako rešava mečeve u svoju korist, a zanimljivo je da na svim mečevima došlo 3+.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (19 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Marakana

Sudija: Igor Stojiljković

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Savić, Rodić – Jovančić, Krstičić, Srnić, Ebesilio, Jevtović – Stojiljković.

RADNIČKI (4-2-3-1): Živković – Todorovski, Bondarenko, Pankov, Stanković – Noma, Mićić – Stanisavljević, A. Jovanović, Stojanović – Mrkić.

U međuvremenu, Partizan mora da se fokusira i pobedi u Surdulici jer je već posrnuo na premijeri šampionata, a crno-beli su već pod pritiskom jer na revanš Trakaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope "nose" samo 1:0 iz Humske.

Dinamo je ubedljivo poražen od Zvezde na svom debiju u Superligi, pa nema sumnje da će Vranjanci biti izuzetno motivisani da protiv crno-belih osvoje prvi bod u elitnom rangu.

Partizan na mestu stradanja: Sad stvarno ne sme da bude greške. Crno-beli pod pritiskom moranja u večerašnjem meču protiv Dinama iz Vranja (19 časova).

Poraz od Radnika, zatim mršava partija protiv Trakaija. Početak je sezone, ali fitilj Partizanovih prava na grešku je odavno izgoreo. Na mestu prošlonedeljnog stradanja, na stadionu Radnika, crno-beli prosto moraju da pobede Dinamo iz Vranja (19 časova).

Tri boda nameću se kao jedina opcija zbog smirivanja trusnog tla u Humskoj. Zbog toga Miroslav Đukićneće mnogo eksperimentisati. Šansu će dobiti gotovo identičan tim koji je imao probleme, ali na kraju izvojevao više nego zasluženu pobedu u sudaru sa litvanskim predstavnikom.

To znači da ćemo ponovo u nešto ofanzivnijoj ulozi videti Danila Pantića, kome će u kreaciji pomagatiĐorđe Ivanović i Sejduba Suma. Iza njih će igrati Saša Zdjelar i Nebojša Kosović.

Crno-beli su u prethodnom periodu imali mnogo problema sa defanzivnom orjentisanim rivalima. Baš zbog toga je Miroslav Đukić bio odmeren u najavi meča.

„Mučimo se protiv zatvorenih odbrana. Protiv Dinama se i Crvena zvezda mučila. Postigla je gol tek u 41.minutu posle odbijene lopte i kornera. Dinamo je jako čvrst rival“, rekao je Miroslav Đukić.

Odbrana Partizana je sačuvala mrežu u svim evropskim utakmicama ove sezone. Poklekla je protiv Radnika. Međutim, Đukić apostrofira učinak Španca Valijentea.

„On je bio najbolji protiv Litvanaca. Nijednom nije imao tri dodira, najviše dva, 80 odstvo jedan. Ubrzava igru, rival ne može da se postavi. Ako vi primite loptu, pa se zagradite, okrenete, protivnik zatvori sve prostore“, pojasnio je Đukić.

Sa druge strane za Vranjance večerašnji duel ima prefiks istorijskog. Trener Dragan Antić, popularni Recko, je optimista.

„Partizan ima jaku ekipu, ali primetno je da su u blagoj krizi. Sa druge strane i mi polako formiramo tim i tražimo pojačanja. Pojedini igrači su nam se priključili pre dve sedmice, sada su se dvojica povredila. Međutim, nećemo se unapred predati“, rekao je Dragan Antić.

DINAMO – PARTIZAN (19 ČASOVA, TV Arena)

Stadion: Radnika

Sudija: Novica Anđelovski

DINAMO (4-2-3-1): U-Đurić – N.Đurić, Tasić, Lalatović, Vukajlović – Okomijan, Nedeljković, Antić, Dimitrov, Sićović – Suraka.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Enake, N.R.Miletić, Valijente, N.G.Miletić – Kosović, Zdjelar, Ivanović, Pantić, Suma - Rikardo.

U nedelju se igra još jedna utakmica drugog kola SL, Bačka dočekuje Spartak iz Subotice koji je u euforiji nakon impresivne pobede nad praškom Spartkom 2:0 u Evropi.

Ovaj meč počinje u 17h.

Superliga Srbije – drugo kolo:

17:00 Bačka – Spartak Subotica
19:00 Dinamo Vranje – Partizan
19:00 Crvena zvezda – Radnički Niš

Subota:

Zemun – Vojvodina 1:1 (0:0)
Fofana 84 – Simić 90+8

Mladost Lučani – Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
Radivojević 51

Rad – Čukarički 0:3 (0:1)
Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86

Mačva – Napredak 1:0 (1:0)
Gigić 32

Proleter – Voždovac 2:1 (0:0)
Mirosavljev 48, Čović 87 – Stuparević 61

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar