Видео: Сити преокренуо 0:2 против Бајерна!

Пенали решили три "судара" гиганата! Протекло вече обележили су међусобни дуели највећих европских клубова у оквиру серије пријатељских утакмица "Међународних куп шампиона".  Бернардо и деца окренула Бајерн, али Пепа боли глава због Мареза! Грађани у Мајамију поразили шампиона Немачке - 3:2.

Фудбал 29.07.2018 | 13:00
Видео: Сити преокренуо 0:2 против Бајерна!
У центру пажње посебно је био окршај Манчестер ситија и Бајерна у којем су "Грађани" славили 3:2 после преокрета са 0:2.

Баварци су повели 2:0 већ у 24. минуту погоцима Шабанија и Робена, Силва је смањио у надокнади првог дела, Нмеча изједначио у 51, а Силва другим голом у 70. донео победу Ситију.

Пријатељске утакмице у предсезони су врло често бесмислене, али она коју су одиграли Бајерн и Манчестер Сити ноћас у Мајамију могла би се окарактерисати као једна лепша бесмисленија у последње време.

Оба тренера настуила су са комбинованима саставима, а док је код Бајерна у тиму и било старих кајли попутРиберија и Робена, на другој страни је Пеп Гвардиола шансу указао махом голобрадој деци. И да су изгубили, што је претило у једном тренутку да се деси док је Бајерн водио са 2:0, Грађани би могли да кажу да су победили, имајући у виду просек година екипе на терену. Успели су Енглези да тријумфују на крају са 3:2, после преокрета за који се побринуо Бернардо Силва.

Сенку на тријумф бацила је повреда Ријада Мареза, најскупљег фубалера у историји Грађана, који је напустио игру у 28. минуту. Нема информација о каквој се повреди ради, сем да му је зглоб страдао, али су навијачи Ситија већ у страху да би Алжирац могао да пропусти старт сезоне јер не би изашао из игре да је ударац који је задобио био безазлен.

Бајерн је био бољи у првом полувремену. Нико Ковач је заиграо у занимљивој формацији са Риберијем као десетком и Француз се сасвим добро снашао у новој улози. Млади Шабани је главом после центраршутаРафиње довео Баварце у вођство у 15. минуту, да би искусни Робен мајсторски на пас Риберија повисио на великих 2:0 у 24. минуту.

Повреда Мареза изазвала је улазак у игру Бернарда Силве, а магични Португалац је потпомогнут младим саиграчима показао зашто ће и ове сезоне бити један од љубимаца Гвардиоле. Летео је по терену, дриблао, додавао, шутирао и са два лепа гола, уз један младог Нмече, донео преокрет и премијерни тријумф Грађанима на Интернационалном купу шампиона.

Тако се после два пораза, Пеп Гвардиола се коначно радовао у САД, мада је после меча остала мука и дилема - шта је с Марезом?   

БАЈЕРН - МАНЧЕСТЕР СИТИ 2:3 (2:1)
/Шабани 15, Робен 24 - Б. Силва 45+1, 70, Нмеча 51/

БАЈЕРН (4-4-1-1): Улрајх - Рафиња (од 46. Гнабри), Ричардс, Алаба, Мејер - Робен, Шабани, Вил (од 75. Јохансон), Коман - Рибери (од 85. Зила) - Вагнер (од 75. Зиркзи).

МАНЧЕСТЕР СИТИ (4-3-3): Браво - Хемфрис, Мартрет, Лапорт (од 67. Лапорт), Зинченко - Болтон (од 66. Бернабе), Луиз, Фоден (од 90. Гаре) - Марез (од 27. Б. Силва), Нмеча, Дијаз (од 67. Харисон).



Барселона је такође испустила 2:0, али је савладала Тотенхем на пенале. ЕЛ Хадади и Артур су донели Каталонцима велику предност после само пола сата игре, да би Спурси поравнали средином другог полувремена погоцима Сона и Нкудуа у року од два минута.

У пенал серији шут са беле тачке промашио је само везиста Тотенхема са Кипра Ентони Георгију, па је Барса славила 5:4.



На пенале је и Челси победио Интер, са такође 5:4, након 1:1 током 90 минута. "Плавци" су повели голом Педра већ у осмом минуту, али почетком другог полувремена Гаљардини поравнава резултат.

И у овом пенал рулету пресудио је промашај у четвртој серији, Шкринијар није успео да савлада Кабаљера, па је Аспиликуета донео тријумф лондонском тиму.



Бенфика је замало савладала Јувентус, водила је у 65. минута голом Грималда, али шест минута пре краја меча у Њујорку сјајан погодак после соло акције постиже Клеменца.

У пенал серији Жонас и Феликс су промашили шутеве за Бенфику, па Јуве слави са 4:2.

Љубомир Фејса играо је 67. минута у првој постави Бенфике, док Андрија Живковић и Миле Свилар нису улазили у игру.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар