Video: Siti preokrenuo 0:2 protiv Bajerna!

Penali rešili tri "sudara" giganata! Proteklo veče obeležili su međusobni dueli najvećih evropskih klubova u okviru serije prijateljskih utakmica "Međunarodnih kup šampiona".  Bernardo i deca okrenula Bajern, ali Pepa boli glava zbog Mareza! Građani u Majamiju porazili šampiona Nemačke - 3:2.

Fudbal 29.07.2018 | 13:00
Video: Siti preokrenuo 0:2 protiv Bajerna!
U centru pažnje posebno je bio okršaj Mančester sitija i Bajerna u kojem su "Građani" slavili 3:2 posle preokreta sa 0:2.

Bavarci su poveli 2:0 već u 24. minutu pogocima Šabanija i Robena, Silva je smanjio u nadoknadi prvog dela, Nmeča izjednačio u 51, a Silva drugim golom u 70. doneo pobedu Sitiju.

Prijateljske utakmice u predsezoni su vrlo često besmislene, ali ona koju su odigrali Bajern i Mančester Siti noćas u Majamiju mogla bi se okarakterisati kao jedna lepša besmislenija u poslednje vreme.

Oba trenera nastuila su sa kombinovanima sastavima, a dok je kod Bajerna u timu i bilo starih kajli poputRiberija i Robena, na drugoj strani je Pep Gvardiola šansu ukazao mahom golobradoj deci. I da su izgubili, što je pretilo u jednom trenutku da se desi dok je Bajern vodio sa 2:0, Građani bi mogli da kažu da su pobedili, imajući u vidu prosek godina ekipe na terenu. Uspeli su Englezi da trijumfuju na kraju sa 3:2, posle preokreta za koji se pobrinuo Bernardo Silva.

Senku na trijumf bacila je povreda Rijada Mareza, najskupljeg fubalera u istoriji Građana, koji je napustio igru u 28. minutu. Nema informacija o kakvoj se povredi radi, sem da mu je zglob stradao, ali su navijači Sitija već u strahu da bi Alžirac mogao da propusti start sezone jer ne bi izašao iz igre da je udarac koji je zadobio bio bezazlen.

Bajern je bio bolji u prvom poluvremenu. Niko Kovač je zaigrao u zanimljivoj formaciji sa Riberijem kao desetkom i Francuz se sasvim dobro snašao u novoj ulozi. Mladi Šabani je glavom posle centraršutaRafinje doveo Bavarce u vođstvo u 15. minutu, da bi iskusni Roben majstorski na pas Riberija povisio na velikih 2:0 u 24. minutu.

Povreda Mareza izazvala je ulazak u igru Bernarda Silve, a magični Portugalac je potpomognut mladim saigračima pokazao zašto će i ove sezone biti jedan od ljubimaca Gvardiole. Leteo je po terenu, driblao, dodavao, šutirao i sa dva lepa gola, uz jedan mladog Nmeče, doneo preokret i premijerni trijumf Građanima na Internacionalnom kupu šampiona.

Tako se posle dva poraza, Pep Gvardiola se konačno radovao u SAD, mada je posle meča ostala muka i dilema - šta je s Marezom?   

BAJERN - MANČESTER SITI 2:3 (2:1)
/Šabani 15, Roben 24 - B. Silva 45+1, 70, Nmeča 51/

BAJERN (4-4-1-1): Ulrajh - Rafinja (od 46. Gnabri), Ričards, Alaba, Mejer - Roben, Šabani, Vil (od 75. Johanson), Koman - Riberi (od 85. Zila) - Vagner (od 75. Zirkzi).

MANČESTER SITI (4-3-3): Bravo - Hemfris, Martret, Laport (od 67. Laport), Zinčenko - Bolton (od 66. Bernabe), Luiz, Foden (od 90. Gare) - Marez (od 27. B. Silva), Nmeča, Dijaz (od 67. Harison).



Barselona je takođe ispustila 2:0, ali je savladala Totenhem na penale. EL Hadadi i Artur su doneli Kataloncima veliku prednost posle samo pola sata igre, da bi Spursi poravnali sredinom drugog poluvremena pogocima Sona i Nkudua u roku od dva minuta.

U penal seriji šut sa bele tačke promašio je samo vezista Totenhema sa Kipra Entoni Georgiju, pa je Barsa slavila 5:4.



Na penale je i Čelsi pobedio Inter, sa takođe 5:4, nakon 1:1 tokom 90 minuta. "Plavci" su poveli golom Pedra već u osmom minutu, ali početkom drugog poluvremena Galjardini poravnava rezultat.

I u ovom penal ruletu presudio je promašaj u četvrtoj seriji, Škrinijar nije uspeo da savlada Kabaljera, pa je Aspilikueta doneo trijumf londonskom timu.



Benfika je zamalo savladala Juventus, vodila je u 65. minuta golom Grimalda, ali šest minuta pre kraja meča u Njujorku sjajan pogodak posle solo akcije postiže Klemenca.

U penal seriji Žonas i Feliks su promašili šuteve za Benfiku, pa Juve slavi sa 4:2.

Ljubomir Fejsa igrao je 67. minuta u prvoj postavi Benfike, dok Andrija Živković i Mile Svilar nisu ulazili u igru.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar