Матић оперисан у САД, пропушта старт сезоне!

Српски репрезентативац Немања Матић пропустиће почетак клупске сезоне због операције.  Матић оперисан због мистериозне повреде из репрезентације! Србин пропушта почетак сезоне, нови проблеми за Манчестер Јунајтед.

Фудбал 29.07.2018 | 16:00
Матић оперисан у САД, пропушта старт сезоне!
Матић је оперисан у САД због проблема који је зарадио током Светског првенства, рекао је менаџер Јунајтеда Жозе Мурињо.

Португалац је потврдио да ће Матић морати да паузира неколико недеља, али не и када би тачно требало да се врати.

"Дошао је са Мундијала повређен, а време које је добио да се одмори није било довољно да се реши проблем. Не знам колико ће одсуствовати", рекао је Мурињо.

Матић је одиграо три утакмице за Србију на СП у Русији, прикључио се тиму у САД 22. јула и тренирао са екипом два дана касније, али није играо у пријатељском мечу са Миланом (1:1) у среду.

Јунајтед је у суботу убедљиво поражен од Ливерпула 4:1 у пријатељској утакмици у САД, након кога је Мурињо и открио да је Матић оперисан.

"Црвене ђаволе" 5. августа очекује генерална проба против Бајерна, а на премијери сезоне дочекују Лестер сити 10. августа.

Проблеми се нижу у Манчестер Јунајтеду, ништа не иде онако како би Жозе Мурињо желео. Најновија лоша вест гласи: Немања Матић је оперисан и пропушта почетак сезоне!

То је синоћ после пораза од Ливерпула потврдио Жозе Мурињо и изненадио јавност јер се претходних дана најабљивало да ће Матић силом прилика бити прекомандован на позицију штопера и није било ни речи о повреди. Стартег Црвених ђавола је открио да је над српским везистом већ урађен хируршки захват, али је одбио да открије о каквој врсти повреде је реч. Осим да је са њом дошао из ререзентације Србије.  

„Матић је има операцију и не знамо колико дуго ће одсуствовати са терена. Дошао је са Мундијала са том повредом и упркос времену за одмор које је имао после Русије, то није било довољно да се проблем реши“, рекао је видно незадовољни Мурињо.

Подсетимо, Мурињо већ због повреде не може да рачуна на Антонија Валенсију док се на загревању против Ливерпула повредио и Крис Смолинг.

Повреда Матића би могла да озбиљно поремети Мурињове планове у прелазном року. Манчестер Јунајзтед је већ у везни ред довео Фреда, али се спекулисало да би могло да дође још једно појачање попут Сергеја Милинковића Савића или неког сличног играча. С обзиром да се не зна када ће се се Матићвратити на терен, Мурињо би могао да посгене за куповином везисте.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар