Matić operisan u SAD, propušta start sezone!

Srpski reprezentativac Nemanja Matić propustiće početak klupske sezone zbog operacije.  Matić operisan zbog misteriozne povrede iz reprezentacije! Srbin propušta početak sezone, novi problemi za Mančester Junajted.

Fudbal 29.07.2018 | 16:00
Matić operisan u SAD, propušta start sezone!
Matić je operisan u SAD zbog problema koji je zaradio tokom Svetskog prvenstva, rekao je menadžer Junajteda Žoze Murinjo.

Portugalac je potvrdio da će Matić morati da pauzira nekoliko nedelja, ali ne i kada bi tačno trebalo da se vrati.

"Došao je sa Mundijala povređen, a vreme koje je dobio da se odmori nije bilo dovoljno da se reši problem. Ne znam koliko će odsustvovati", rekao je Murinjo.

Matić je odigrao tri utakmice za Srbiju na SP u Rusiji, priključio se timu u SAD 22. jula i trenirao sa ekipom dva dana kasnije, ali nije igrao u prijateljskom meču sa Milanom (1:1) u sredu.

Junajted je u subotu ubedljivo poražen od Liverpula 4:1 u prijateljskoj utakmici u SAD, nakon koga je Murinjo i otkrio da je Matić operisan.

"Crvene đavole" 5. avgusta očekuje generalna proba protiv Bajerna, a na premijeri sezone dočekuju Lester siti 10. avgusta.

Problemi se nižu u Mančester Junajtedu, ništa ne ide onako kako bi Žoze Murinjo želeo. Najnovija loša vest glasi: Nemanja Matić je operisan i propušta početak sezone!

To je sinoć posle poraza od Liverpula potvrdio Žoze Murinjo i iznenadio javnost jer se prethodnih dana najabljivalo da će Matić silom prilika biti prekomandovan na poziciju štopera i nije bilo ni reči o povredi. Starteg Crvenih đavola je otkrio da je nad srpskim vezistom već urađen hirurški zahvat, ali je odbio da otkrije o kakvoj vrsti povrede je reč. Osim da je sa njom došao iz rerezentacije Srbije.  

„Matić je ima operaciju i ne znamo koliko dugo će odsustvovati sa terena. Došao je sa Mundijala sa tom povredom i uprkos vremenu za odmor koje je imao posle Rusije, to nije bilo dovoljno da se problem reši“, rekao je vidno nezadovoljni Murinjo.

Podsetimo, Murinjo već zbog povrede ne može da računa na Antonija Valensiju dok se na zagrevanju protiv Liverpula povredio i Kris Smoling.

Povreda Matića bi mogla da ozbiljno poremeti Murinjove planove u prelaznom roku. Mančester Junajzted je već u vezni red doveo Freda, ali se spekulisalo da bi moglo da dođe još jedno pojačanje poput Sergeja Milinkovića Savića ili nekog sličnog igrača. S obzirom da se ne zna kada će se se Matićvratiti na teren, Murinjo bi mogao da posgene za kupovinom veziste.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar