Луксуз доступан само одабранима

Увоз природних бисера и драгог камења у првих шест мјесеци ове године је порастао, али како се ипак ради о мањим вриједностима, и то је доказ да већини бх. грађана луксуз није доступан. Чак штавише већина грађана је на ивици глади.

Босна и Херцеговина 28.07.2018 | 21:31
Луксуз доступан само одабранима
Увоз појединих луксузних производа, попут драгог камења и бисера, иако је порастао, и даље је незнатан, док поједини, попут дијаманата, у првом полугодишту ове године нису ни увезени, а разлог за овакву ситуацију је, према мишљењу стручњака, тај што тек незнатан проценат становника може себи редовно да приушти такве ствари. Огромна већина никада нема могућност ни да помисли на такве производе, а камоли да их приушти, чак ни у посебним приликама.

Социјалне разлике све су веће, неправда све израженија, а воља да се такво стање промијени никаква. Јер они који би требало да мисле на опште добро, уствари прије свега мисле на властите интересе, истиче економиста Алекса Милојевић.

Власт је успјела до сада само да нас што више задужи, а најновија најава повећања плата је предизборни трик, који тешко да може потрајати, каже Милојевић.

“То скидање пореза да би се повећале плате је потпуна бесмислица. То је очито предизборна комбинација, јер ако се скидају порези предузећу онда то треба да остане за инвестиције, као основ за нова запошљавања. То је некакав нормалан економски ток. У суштини нама треба 1.500 марака мјесечно да би донекле зауставили одлазак људи у иностранство, тако да испада веома смијешно то повећање за 30, 40 марака”, објашњава Милојевић.

Међутим, власт је огрезла у преварама, каже Милојевић тако да више нема никаквог срама. Драже су јој националне теме на којима већ годинама преживљава, него да се бави горућим проблемима као што су одлазак младих, катастрофална демографска ситуација, мале плате, недостатак посла, урушена привреда, неправда.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

вјерник

28.07.2018 19:43

О Бозе коме то треба.То је страсно! Велико постовање господину Милојевицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

28.07.2018 20:07

Градани РС су морали продати и оно сто су имали да би се прехранили!

Name

Бог

28.07.2018 22:29

Опомиње ,богате ,бахате ,невјернике ,датанисте.. све гори вода носи ,пуцају бране,разне болести ,педофилија ,проституција ,разврат...Содома и Гомора ...огањ и сумпор ...Бог је један творац свега видљивог и невидљивог....куда све ово води ?нико од нас нема право да се "игра" да казе :"да нема ВАСКРСЕЊА..Бога треба да љубимо а не да љутимо..

Name

Ре

28.07.2018 20:01

Нека тај господин објасни народу одакле му у власништву онолика стамбена зграда у Бијељини, станови на Палама, кућа у Београду. Да то можда од плате није зарадио?

ОДГОВОРИТЕ