Luksuz dostupan samo odabranima

Uvoz prirodnih bisera i dragog kamenja u prvih šest mjeseci ove godine je porastao, ali kako se ipak radi o manjim vrijednostima, i to je dokaz da većini bh. građana luksuz nije dostupan. Čak štaviše većina građana je na ivici gladi.

Bosna i Hercegovina 28.07.2018 | 21:31
Luksuz dostupan samo odabranima
Uvoz pojedinih luksuznih proizvoda, poput dragog kamenja i bisera, iako je porastao, i dalje je neznatan, dok pojedini, poput dijamanata, u prvom polugodištu ove godine nisu ni uvezeni, a razlog za ovakvu situaciju je, prema mišljenju stručnjaka, taj što tek neznatan procenat stanovnika može sebi redovno da priušti takve stvari. Ogromna većina nikada nema mogućnost ni da pomisli na takve proizvode, a kamoli da ih priušti, čak ni u posebnim prilikama.

Socijalne razlike sve su veće, nepravda sve izraženija, a volja da se takvo stanje promijeni nikakva. Jer oni koji bi trebalo da misle na opšte dobro, ustvari prije svega misle na vlastite interese, ističe ekonomista Aleksa Milojević.

Vlast je uspjela do sada samo da nas što više zaduži, a najnovija najava povećanja plata je predizborni trik, koji teško da može potrajati, kaže Milojević.

“To skidanje poreza da bi se povećale plate je potpuna besmislica. To je očito predizborna kombinacija, jer ako se skidaju porezi preduzeću onda to treba da ostane za investicije, kao osnov za nova zapošljavanja. To je nekakav normalan ekonomski tok. U suštini nama treba 1.500 maraka mjesečno da bi donekle zaustavili odlazak ljudi u inostranstvo, tako da ispada veoma smiješno to povećanje za 30, 40 maraka”, objašnjava Milojević.

Međutim, vlast je ogrezla u prevarama, kaže Milojević tako da više nema nikakvog srama. Draže su joj nacionalne teme na kojima već godinama preživljava, nego da se bavi gorućim problemima kao što su odlazak mladih, katastrofalna demografska situacija, male plate, nedostatak posla, urušena privreda, nepravda.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vjernik

28.07.2018 19:43

O Boze kome to treba.To je strasno! Veliko postovanje gospodinu Milojevicu!

ODGOVORITE
Name

Stana

28.07.2018 20:07

Gradani RS su morali prodati i ono sto su imali da bi se prehranili!

Name

Bog

28.07.2018 22:29

Opominje ,bogate ,bahate ,nevjernike ,dataniste.. sve gori voda nosi ,pucaju brane,razne bolesti ,pedofilija ,prostitucija ,razvrat...Sodoma i Gomora ...oganj i sumpor ...Bog je jedan tvorac svega vidljivog i nevidljivog....kuda sve ovo vodi ?niko od nas nema pravo da se "igra" da kaze :"da nema VASKRSENjA..Boga treba da ljubimo a ne da ljutimo..

Name

Re

28.07.2018 20:01

Neka taj gospodin objasni narodu odakle mu u vlasništvu onolika stambena zgrada u Bijeljini, stanovi na Palama, kuća u Beogradu. Da to možda od plate nije zaradio?

ODGOVORITE