Федерер: Не знам могу ли опет до броја један

Роџер Федерер, други тенисер света, похвалио је свог колегу Рафаела Надала, али и причао о потенцијалном повратку на позицију број један на свету.

Тенис 30.07.2018 | 20:30
Федерер: Не знам могу ли опет до броја један
Федерер је у интервјуу за "Блицк" причао о освајању две "Лауреус" награде ове године, Надалу, али и важности првог места АТП ранг листе.

Надал је на Вимблдону дошао доста далеко, чак до полуфинала, али га је ту сачекао поново спремни Новак Ђоковић и, после више од пет часова игре и у два различита дана, послао кући.

"Он је много више него само краљ шљаке, због своје популарности и својих обожаватеља. Људи сада знају да он игра агресивније и офанзивније, тако да је бољи на бржим теренима",рекао је Федерер.

Што се тиче позиције број један, Федерер ју је имао ове године, али и испустио, па је сада Рафаел Надал поново званично најбољи тенисер планете.

"То је велики изазов. Увек постоји додатни притисак када је Број 1 у питању. Чим та позоција буде отворена, сви о њој и причају. Нисам сигуран да ли могу да опет дођем до ње, посебно ове године", јасан је Федерер.

Федерер, који је одиграо невероватну 2017. годину, добио је шесто Лауреус признање, чиме је само појачао свој "рекорд" када је у питању овај избор.

"То је била огромна част, али најбоља ствар у тим догађајима је што могу јавно да се захвалим људима који ми све време помажу. Такође могу да промовишем наш спорт, али и да разговарам са другим звездама као што је Јусеин Болт", додао је Роџер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар