Леонардо се враћа у Европу!

Као замена за једну од највећих трансфер бомби лета. . . ! Французи хоће некадашњег Партизановог нападача. У игри и Турци.

Фудбал 30.07.2018 | 22:25
Леонардо се враћа у Европу!
Шушкало се више као навијачка, него као реална жеља, али од повратка Леонарда да Соузе Силве у Партизан изгледа да нема ништа. Бразилац је врло брзо завршио епизоду у Саудијској Арабији и спрема се за повратак у Европу. А фаворит за његово довођење је Бордо!

Више извора из Француске јавља да је Леонардо озбиљна опција за Бордо који је продајама Малкома у Барселоне и Пабла у Краснодар инкасирао 53.000.000 евра за неколико дана. И сада може да троши новац на појачања. План је да на Малкомово место дође земљак Леонардо који приде не би коштао много јер је слободан играч. Бордо би требало само да му плаћа плату. 

Иако је Леонардо у саудијском Ал Ахлију имао уговор на минимум још годину дана вредан 2.200.000 евра по сезони уз опцију да сарадња буде продужена на још две сезоне, није успео да издржи тамо. Дисциплина није јача страна бразилском офанзивцу и тешко се уклапао у специфичну средину и правила која важе у Саудијској Арабији, па је у свом стилу почео после неколико месеци да се жали са криптованим порукама по друштвеним мрежама. Клуб га није спутавао и сарадња је окончана после годину дана. Упркос незадовољству, Леонардо је неоспорно фудбалско мајсторство приказао кроз 11 голова на 24 меча и оправдао очекивања.

После раскида уговора се вратио у домовину, а сада има прилику за можда и најбитнији корак у каријери. Бордо је заинетерсован и Леонарду би се остварила амбиција да заиграју у једној од „лига петице“. Изгледа да му је Француска била суђена јер је пре одласка из партизана у Саудијску Арабију имао договорен трансфер у Меца, а шест месеци раније се за њега распитивао Сент Етјен и желео да га доведе. Поред Бордоа, за Леонарда је заинтересован и турски Трабзон.

Поред Леонарда, Бордо ради на довођењу мексичког штопера Дијега Рејеса којем је истекао уговор са Портом, а понудио је и 11.000.000 евра Флуминенсеу за талентованог бразилског нападача Педра којег желе бројни европски клубови.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар