Leonardo se vraća u Evropu!

Kao zamena za jednu od najvećih transfer bombi leta. . . ! Francuzi hoće nekadašnjeg Partizanovog napadača. U igri i Turci.

Fudbal 30.07.2018 | 22:25
Leonardo se vraća u Evropu!
Šuškalo se više kao navijačka, nego kao realna želja, ali od povratka Leonarda da Souze Silve u Partizan izgleda da nema ništa. Brazilac je vrlo brzo završio epizodu u Saudijskoj Arabiji i sprema se za povratak u Evropu. A favorit za njegovo dovođenje je Bordo!

Više izvora iz Francuske javlja da je Leonardo ozbiljna opcija za Bordo koji je prodajama Malkoma u Barselone i Pabla u Krasnodar inkasirao 53.000.000 evra za nekoliko dana. I sada može da troši novac na pojačanja. Plan je da na Malkomovo mesto dođe zemljak Leonardo koji pride ne bi koštao mnogo jer je slobodan igrač. Bordo bi trebalo samo da mu plaća platu. 

Iako je Leonardo u saudijskom Al Ahliju imao ugovor na minimum još godinu dana vredan 2.200.000 evra po sezoni uz opciju da saradnja bude produžena na još dve sezone, nije uspeo da izdrži tamo. Disciplina nije jača strana brazilskom ofanzivcu i teško se uklapao u specifičnu sredinu i pravila koja važe u Saudijskoj Arabiji, pa je u svom stilu počeo posle nekoliko meseci da se žali sa kriptovanim porukama po društvenim mrežama. Klub ga nije sputavao i saradnja je okončana posle godinu dana. Uprkos nezadovoljstvu, Leonardo je neosporno fudbalsko majstorstvo prikazao kroz 11 golova na 24 meča i opravdao očekivanja.

Posle raskida ugovora se vratio u domovinu, a sada ima priliku za možda i najbitniji korak u karijeri. Bordo je zainetersovan i Leonardu bi se ostvarila ambicija da zaigraju u jednoj od „liga petice“. Izgleda da mu je Francuska bila suđena jer je pre odlaska iz partizana u Saudijsku Arabiju imao dogovoren transfer u Meca, a šest meseci ranije se za njega raspitivao Sent Etjen i želeo da ga dovede. Pored Bordoa, za Leonarda je zainteresovan i turski Trabzon.

Pored Leonarda, Bordo radi na dovođenju meksičkog štopera Dijega Rejesa kojem je istekao ugovor sa Portom, a ponudio je i 11.000.000 evra Fluminenseu za talentovanog brazilskog napadača Pedra kojeg žele brojni evropski klubovi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar