Кина зауставила Србију на старту турнира у Киншану!

Селекција Србије дошла је у подмлађеном саставу, а против Кине дуго није успевала да се на прави начин супротстави расположеном ривалу који је после 30 минута игре имао 13 поена вишка (56:43).  Пораз "орлова" на почетку турнеје по Кини.  Комбиновани састав репрезентације Србије изгубио је од најјачег састава Кине у Киншану.

Кошарка 28.07.2018 | 17:00
Кина зауставила Србију на старту турнира у Киншану!
Кошаркаши Србије поражени су од Кине са 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28) на старту турнира у Киншану. Орлове на овом турниру уместо Александра Ђорђевића предводи помоћник Јовица Антонић.

Селекција Србије дошла је у подмлађеном саставу, а против Кине дуго није успевала да се на прави начин супротстави расположеном ривалу који је после 30 минута игре имао 13 поена вишка (56:43).

Ипак, у последњој четвртини српски репрезентативци заиграли су много боље. Прорадио је шут за три поена и мало је недостајало да дође до великог преокрета.

“Веома сам задовољан начином на који смо одиграли утакмицу, ако се узме у обзир да су ови момци последње такмичарске утакмице одиграли пре два, два и по месеца, да пре доласка у Кину нисмо имали ниједну тренажну проверу. Зато је у прве три четвртине било доста тактичких непрецизности и уочљиве неуиграности”, рекао је Антонић за сајт КСС после утакмице.

Домаћин је играо утакмицу у најјачем саставу, у којем игра и квалификационе мечеве.

“Тек у последњих десет минута смо дошли до правог ритма и чак имали покушај да шутем за три поена дођемо до продужетка. У сваком случају ово је велико искуство за ове младе играче од којих очекујем да буду све бољи како турнир буде одмицао”, додао је Антонић.

У другом колу турнира у Кинашну репрезентација Србије се у недељу од сати по средњеевропском времену састаје са селекцијом Анголе.

На почетку азијских провера - пораз.

Комбиновани састав репрезентације Србије, који с клупе предводи помоћник Александра Ђорђевића, Јовица Антонић, изгубио је у кинеском граду Киншан од домаће селекције.

Кина - Србија 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28)

Иако су "орлови" у последњем кварталу кренули у повратак из двоцифреног минуса, нису имали довољно времена да преокрену и заврше меч тријумфом.

У тим тренуцима је прорадио шут за три поена, али је мало недостајало да Србија направи велики преокрет, на челу са плејмејкером Илијом Ђоковићем (17 поена), Душаном Ристићем (14) и Мирославом Пашајлићем (10).

Антонић после утакмице није имао замерке.

"Веома сам задовољан начином на који смо одиграли меч, ако се узме у обзир да су ови момци последње такмичарске утакмице одиграли пре два, два и по месеца, као и то да пре доласка у Кину нисмо имали ниједну тренажну проверу", изјавио је први Ђорђевићев асистент.

"Зато је у прве три четвртине било доста тактичких непрецизности и уочљиве неуиграности. Треба напоменути да је домаћин играо утакмицу у свом најјачем саставу, у коме игра и квалификационе мечеве. Тек у последњих десет минута смо дошли до правог ритма и чак имали покушај да шутем за три поена дођемо до продужетка. У сваком случају ово је велико искуство за ове младе играче, од којих очекујем да буду све бољи како турнир буде одмицао", додао је Антонић.

У другом колу турнира, у недељу у 10 часова, "орлови" ће играти против Анголе.

КИНА – СРБИЈА 74:71
/18:12, 17:14, 21:17, 18:28/

КИНА: Руји 6, Жихуан 11, Менг 2, Хао, Хан Лин 10, Жи Минг, Аубудулашаму 15, Жен Лин 13, Веј 6, Шуо 11, Лонг, Донг.

СРБИЈА: Тејић, Пот, Стојановић 9, Ристић 14, Ребић 6, Бркић, Апић, Ђоковић 17, Пашајлић 10, Ненадић 3, Крстић 6, Хускић 6.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар