Kina zaustavila Srbiju na startu turnira u Kinšanu!

Selekcija Srbije došla je u podmlađenom sastavu, a protiv Kine dugo nije uspevala da se na pravi način suprotstavi raspoloženom rivalu koji je posle 30 minuta igre imao 13 poena viška (56:43).  Poraz "orlova" na početku turneje po Kini.  Kombinovani sastav reprezentacije Srbije izgubio je od najjačeg sastava Kine u Kinšanu.

Košarka 28.07.2018 | 17:00
Kina zaustavila Srbiju na startu turnira u Kinšanu!
Košarkaši Srbije poraženi su od Kine sa 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28) na startu turnira u Kinšanu. Orlove na ovom turniru umesto Aleksandra Đorđevića predvodi pomoćnik Jovica Antonić.

Selekcija Srbije došla je u podmlađenom sastavu, a protiv Kine dugo nije uspevala da se na pravi način suprotstavi raspoloženom rivalu koji je posle 30 minuta igre imao 13 poena viška (56:43).

Ipak, u poslednjoj četvrtini srpski reprezentativci zaigrali su mnogo bolje. Proradio je šut za tri poena i malo je nedostajalo da dođe do velikog preokreta.

“Veoma sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali utakmicu, ako se uzme u obzir da su ovi momci poslednje takmičarske utakmice odigrali pre dva, dva i po meseca, da pre dolaska u Kinu nismo imali nijednu trenažnu proveru. Zato je u prve tri četvrtine bilo dosta taktičkih nepreciznosti i uočljive neuigranosti”, rekao je Antonić za sajt KSS posle utakmice.

Domaćin je igrao utakmicu u najjačem sastavu, u kojem igra i kvalifikacione mečeve.

“Tek u poslednjih deset minuta smo došli do pravog ritma i čak imali pokušaj da šutem za tri poena dođemo do produžetka. U svakom slučaju ovo je veliko iskustvo za ove mlade igrače od kojih očekujem da budu sve bolji kako turnir bude odmicao”, dodao je Antonić.

U drugom kolu turnira u Kinašnu reprezentacija Srbije se u nedelju od sati po srednjeevropskom vremenu sastaje sa selekcijom Angole.

Na početku azijskih provera - poraz.

Kombinovani sastav reprezentacije Srbije, koji s klupe predvodi pomoćnik Aleksandra Đorđevića, Jovica Antonić, izgubio je u kineskom gradu Kinšan od domaće selekcije.

Kina - Srbija 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28)

Iako su "orlovi" u poslednjem kvartalu krenuli u povratak iz dvocifrenog minusa, nisu imali dovoljno vremena da preokrenu i završe meč trijumfom.

U tim trenucima je proradio šut za tri poena, ali je malo nedostajalo da Srbija napravi veliki preokret, na čelu sa plejmejkerom Ilijom Đokovićem (17 poena), Dušanom Ristićem (14) i Miroslavom Pašajlićem (10).

Antonić posle utakmice nije imao zamerke.

"Veoma sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali meč, ako se uzme u obzir da su ovi momci poslednje takmičarske utakmice odigrali pre dva, dva i po meseca, kao i to da pre dolaska u Kinu nismo imali nijednu trenažnu proveru", izjavio je prvi Đorđevićev asistent.

"Zato je u prve tri četvrtine bilo dosta taktičkih nepreciznosti i uočljive neuigranosti. Treba napomenuti da je domaćin igrao utakmicu u svom najjačem sastavu, u kome igra i kvalifikacione mečeve. Tek u poslednjih deset minuta smo došli do pravog ritma i čak imali pokušaj da šutem za tri poena dođemo do produžetka. U svakom slučaju ovo je veliko iskustvo za ove mlade igrače, od kojih očekujem da budu sve bolji kako turnir bude odmicao", dodao je Antonić.

U drugom kolu turnira, u nedelju u 10 časova, "orlovi" će igrati protiv Angole.

KINA – SRBIJA 74:71
/18:12, 17:14, 21:17, 18:28/

KINA: Ruji 6, Žihuan 11, Meng 2, Hao, Han Lin 10, Ži Ming, Aubudulašamu 15, Žen Lin 13, Vej 6, Šuo 11, Long, Dong.

SRBIJA: Tejić, Pot, Stojanović 9, Ristić 14, Rebić 6, Brkić, Apić, Đoković 17, Pašajlić 10, Nenadić 3, Krstić 6, Huskić 6.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar