Прича: Бразилона...!

Преко пола милијарде евра потрошили су Каталонци на фудбалере из земље кафе и самбе протеклих година!

Фудбал 30.07.2018 | 23:30
Прича: Бразилона...!
Барселона годинама одржава специфичан однос с Бразилом. Многи најбољи фудбалери у историји каталонског клуба долазили су из земље кафе и самбе. Било да се ради о звездама, великим талентима или потпуним промашајима, свако од њих је имао посебно место у историји Барсе и сваки је ушао у коначну цифру од 543.000.000 евра, колико су Каталонци платили за долазак бразилских играча.

Где би Барселона била свих ових година без фудбалера из највеће светске фудбалске фабрике лако је наслутити. Од доласка Ромарија давне 1993. не можемо да замислимо бар једну генерацију фудбалера на Ноу Кампу која није имала бар једног Бразилца у тиму. И наравно легендарни низ мајстора: Ромарио, Роналдо, Ривалдо, Роналдињо, Нејмар...

Овај бразилски мит Барселоне употпунили су још неки бразилски играчи попут Ђованија, Сонија Андерсона, Едмилсона и посебно трофејног Данија Алвеса. Комбинација великих звезда, заједно са првокласном пратњом, одувек је била главна карактеристика модерног клуба, који ништа погрешно није урадио, а то се види и по трофејима.    

Наравно, било је и међу Бразилцима у Барси великих промашаја. И није реално за очекивати да сваки пут трансфер неког фудбалера донесе брдо трофеја, а они које ће на Ноу Кампу памтити по хорор наступима су рецимо Рочембак, Енрике, Кеирисон и Даглас.

Нова Барселона, данашња, вратила се у протеклих годину дана жуто-зеленим бојама Бразила, најпре куповином Кутиња, а затим и довођењем Артура и Малкома овога лета. Наравно, сва тројица поменутих плаћени су скупоцено, заједно чак 192.000.000 евра с надом да ће наставити стазом коју су утабали њихови славинији земљаци.

Курс је одавно постављен...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар