Ђоковић: Вјерујте ми, и ја се исто питам...

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, каже да и он себи поставља исто питање који у последњих неколико недеља истичу новинари и навијачи.

Тенис 30.07.2018 | 22:45
Ђоковић: Вјерујте ми, и ја се исто питам...
"Јасна су ми питања људи да ли ћу бити у стању да задржим ову константност и висок ниво игре. Верујте ми, и ја се исто питам. Истовремено, не могу превише ни да гледам са стране јер морам да будем свестан овога што сам постигао. Да сте ме пре месец, месец и по дана питали да ли могу да освојим Вимблдон... Не знам, надао бих се томе свакако, али свакако да нисам био сигуран да ли је ниво мог тениса довољно квалитетан за тако нешто", рекао је Новак.

Ђоковић се четвртим тријумфом на теренима 'Олд Енгланд Цлуба' у великом стилу вратио на велику сцену, после огромних проблема с лактом, операцијом и готово једноипогодишњи одсуством, или барем немогућношћу да игра тенис на начин на који је навикао цео свет.

"Наравно да сам веома срећан и задовољан чињеницом да могу, без икаквих проблема, да се такмичим као што сам то чинио на неколико претходних турнира, пре свих на Квинсу и Вимблдону. За мене то представља огромну дозу самопоуздања, односно одскочну даску за све оно што ме чека".

Ноле се пуном паром спрема за америчку Мастерс турнеју, Монтреал и Синсинати, али се сви ипак надају новом слављу на УС Опену, последњем Гренд Слему сезоне. Истовремено, освајањем Синсинатија поново би исписао нове странице тениске историје – поставши једини играч са свим пехарима са турнира из Серије 1.000.

"Заста не могу да предвидим будућност, тако да не знам шта ће се догађати. Али, знам да волим да играм на теренима са тврдом подлогом. УС Опен је увек био успешан турнир за мене, а где ме прошле године није било због повреде. Јако се радујем, даћу све од себе и видећемо где ће ме то одвести", закључио је тринаестоструки Гренд Слем шампион.

Повратак Маријана Вајде у стручни штаб био је можда и кључни потаз у циљу повратка тамо где му је и место – сам врх.

"Свакако да је далеко опуштенији, али је далеко важније што поново ужива у ономе што ради. Оног тренутка када се то догоди, а истовремено све сумње и страхови нестану, његова најбоља сезона може да почне. Било је потребно само мало боље планирање... Има своју породицу и пријатеље иза себе и све ће бити како треба. Не желим да дајем никакве прогнозе за УС Опен, али, имајући у виду моментум код Новака, можемо да очекујемо нове блокбастере у полуфиналима и финалима", каже Вајда.

Новаков тениски отац прокоментарисао је и чињеницу да три најбоља играча свих времена – Роџер Федерер (20), Рафаел Надал (17) и Ђоковић (13) – имају збирно 50 освојених Слемова.

"Просто је невероватно да су се сва тројица вратила на овај ниво. Три момка која збирно, у свом играчком веку, имају 50 освојених Слемова од укупно 60. Фасцинантно је шта раде у претходних 15 година. Опет, наравно да и ја желим да млађи нараштаји направе кључни корак и начине тенис интересантнијим..."

Мастерс у Монтреалу на програму је од 3. до 12. августа, одмах за њим тениска елита сели се у Синсинати, док Отворено првенство Америке почиње 27. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар