"Кад сам изгубио од Рафе 6:0, 6:2 нисам причао са женом!"

Давид Ферер један је од најстаријих играча на туру, а сва је прилика да ће тридесетшетогодишњи Шпанац следеће године окачити рекет о клин.

Тенис 30.07.2018 | 13:30
"Кад сам изгубио од Рафе 6:0, 6:2 нисам причао са женом!"
Један од највећих бораца у историји АТП тура, али и човек за кога је опште познато да је страствени пушач, говорио је у интервјуу за 'Ел Ларгуеро' о жељама и циљевима на заласку каријере.

"Никада нисам одбио да тренирам, то само чиним када ми јасно кажу да ми је потребан одмор. Дефинитивно је да део мене полако 'одлази', сада играм без готово икаквих очекивања – свестан да се ово поглавље мог живота полако ближи крају. Наредне сезоне ћу неке турнире, оне који су мени драги, играти на специјалну позивницу, па ћу сходно томе донети одлуку када и где ћу се повући. Волео бих да то буде код куће – у Барселони или Мадриду. Све ово је једна велика авантура, док на овогодишњи УС Опен гледам као да ми је последњи Гренд Слем у каријери. Искрено, тешко ми пада када видим да сам 60. играч света". искрен је Давид.

Момак из Валенсије, ком је најбољи пласман каријере треће место на АТП листи, освојио је само две титуле, иако је заслужио много више, зарадио нешто више од 31 милиона долара, а играо је финале Ролан Гароса, као и два пута полуфинала на Аустралијан Опену и УС Опену.

"Сада сам доста другачији, зрелији и стабилнији ментално. Раније, када бих губио мечеве, био сам ужасан. На турнирима, рецимо, у Буенос Аиресу и Акапулку нисам очекивао ништа мање од титуле, док би пораз у другом колу Индијан Велса био национална драма. Сећам се, једном приликом је жена била са мном у Акапулку, када сам играо финале са Рафаелом Надалом. Изгубио сам 6:0, 6:2, мало је рећи да сам био бесан, и нисам причао супругом наредног дана", закључио је Ферер уз осмех.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар