"Kad sam izgubio od Rafe 6:0, 6:2 nisam pričao sa ženom!"

David Ferer jedan je od najstarijih igrača na turu, a sva je prilika da će tridesetšetogodišnji Španac sledeće godine okačiti reket o klin.

Tenis 30.07.2018 | 13:30
"Kad sam izgubio od Rafe 6:0, 6:2 nisam pričao sa ženom!"
Jedan od najvećih boraca u istoriji ATP tura, ali i čovek za koga je opšte poznato da je strastveni pušač, govorio je u intervjuu za 'El Larguero' o željama i ciljevima na zalasku karijere.

"Nikada nisam odbio da treniram, to samo činim kada mi jasno kažu da mi je potreban odmor. Definitivno je da deo mene polako 'odlazi', sada igram bez gotovo ikakvih očekivanja – svestan da se ovo poglavlje mog života polako bliži kraju. Naredne sezone ću neke turnire, one koji su meni dragi, igrati na specijalnu pozivnicu, pa ću shodno tome doneti odluku kada i gde ću se povući. Voleo bih da to bude kod kuće – u Barseloni ili Madridu. Sve ovo je jedna velika avantura, dok na ovogodišnji US Open gledam kao da mi je poslednji Grend Slem u karijeri. Iskreno, teško mi pada kada vidim da sam 60. igrač sveta". iskren je David.

Momak iz Valensije, kom je najbolji plasman karijere treće mesto na ATP listi, osvojio je samo dve titule, iako je zaslužio mnogo više, zaradio nešto više od 31 miliona dolara, a igrao je finale Rolan Garosa, kao i dva puta polufinala na Australijan Openu i US Openu.

"Sada sam dosta drugačiji, zreliji i stabilniji mentalno. Ranije, kada bih gubio mečeve, bio sam užasan. Na turnirima, recimo, u Buenos Airesu i Akapulku nisam očekivao ništa manje od titule, dok bi poraz u drugom kolu Indijan Velsa bio nacionalna drama. Sećam se, jednom prilikom je žena bila sa mnom u Akapulku, kada sam igrao finale sa Rafaelom Nadalom. Izgubio sam 6:0, 6:2, malo je reći da sam bio besan, i nisam pričao suprugom narednog dana", zaključio je Ferer uz osmeh.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar