Сумња постоји: Отац чека истину

Четири године прошле су од смрти Луке Јовановића, младића којег је према судској пресуди на Бранковом мосту колима ударио Марко Милићев, а затим побегао у Кину.

Србија 28.07.2018 | 07:35
Сумња постоји: Отац чека истину
Годину дана после саобраћајне несреће Милићев је осуђен на четири и по године затвора, а постоји могућност да буде пуштен на слободу и пре истека казне. Четири године касније ипак, нису све сумње отклоњене.

Да је жив Лука би сада имао 25 година. Без много људи и блицева фото-апарата, најужа породица на Бежанијском гробљу обележила је четврту годину од Лукине смрти.

Иако је суд утврдио ко је убица и осудио га, отац Луке Јовановића каже да има разлог због чега сумња у званичну верзију.

“Ево четврту годину чекам да ми се каже комплетна истина. Имам разлог за сумњу. Ових дана сам позван од много људи, који су заинтересовани, али и ја и даље не знам ко је власник аута и шта се заиста десило”, каже Бојан Јовановић, отац Луке Јовановића.

Кобне ноћи Лука је са пријатељима изашао у провод. Све би можда могло да буде другачије да се стари аутомобил у коме је Лука био са друговима није покварио, а возач Кантримена био опрезнији.

Сабраћајна несрећа у којој је погинуо тада 21-годишњи Лука Јовановић догодила се у ноћи 25. јула, на самом крају Бранковог моста. Он је тада са својим пријатељима гурао покварену ладу, када је на њега налетео возач кантримена, који се није зауставио, већ побегао са места несреће.

И од тада почиње борба за правду. Захтевајући да држава пронађе кривца Лукин отац излази на мост држећи слику. Убрзо су се придружили и Лукини пријатељи.



Највиши полицијски званичници обећали су им да ће случај бити решен. У мору нелогичности, није објашњено због чега је првобитни снимак кантримена за који се тврдило да је младић њем ударен, замењен другим, на којем се види аутомобил друге боје.

Ипак, недуго затим, откривено је даје возач кантримена Марко Милићев. Месец и по касније ухапшен је и изручен из Кине.

Снимак са мобилног телефона једне од девојака која је кобног тренутка наводно била у кантримену један је од доказа против Милићева. Због тога што нису пријавиле случај полицији двојке из возила су уз признање кривице осуђене на казне кућног притвора.

Милићевљев кум осуђен је на годину дана затвора због помагања у бекству. Ауто смрти никада није пронађен, а Марко Милићев осуђен је на четири и по године. После две трећине одслужене казне упутио је молбу Трећем основном суду за условни отпуст.

“Да ли је он заслужио све то. Не само понашањем. Сетите се шта је било на почетку. Бежање, негирање. И дан данас не знамо пуно ствари. Он ни дан данас не жели да каже коме је вратио ауто. Чији је ауто био. Међутим, ништа ме не чуди, може од да изађе, верујем и да хоће”, каже Бојан Јовановић, отац Луке Јовановића.

Одлуку о томе да ли ће пустити Милићева на условну слободу, Трећи основни суд у Београду требало би да донесе 8. августа.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Соко бања

28.07.2018 05:45

Судије, тужиоци највећи лопови и преваранти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно је дотакнуто

28.07.2018 08:46

Заиста је страшно и потресно на који је начин угашен овако млад живот., на правди Бога-бахатошћу надобудних и силних. Оваква казна је смијешна, а родитељи ће бити ожалошћени до краја живота. Чињеница је да Закони постоје, међутим начин примјене истих девалвира вјеру у систем, у све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

28.07.2018 20:10

Па писале су новине и које возио и цији је ауто. Стефановиц се хвалио да је све откривено. Да је возацоти со у амероку па и муз за њом. али је све спустено на заборав

ОДГОВОРИТЕ